Den ofrivillige skarpskytten

Umeå BSKT:s amerikanske pointguard är som alla vet ”en passa-först-guard”. Eric Gilchrese (bilden) styr upp lagets spel och kikar gärna efter sina lagkamrater. Men i viktiga streckmatchen hemma mot Uppsala så klev han fram som skarpskytt. Han sänkte 8 av 12 skott, 5 av 7 på tvåor och 3 av 5 på treorna. Plus 2 av 2 straffkast. Totalt 21 poäng.

Efter en hel del påstötningar…

– Coachen, lagkompisarna, frun, till och med min lille son har tjatat om att jag måste titta mer på skott och inte alltid passa, säger pointguarden med ett stort leende.

Efter segern med 74-70 har Umeå och Uppsala lika många poäng i ligatabellen.

– Vi vet att det ännu är tidigt och mycket kvar att spela om innan kampen om den där slutspelsplatsen är avgjord. Alla matcher och segrar är viktiga, men i dag visste vi att vi måste ta den här. Matchen mot Uppsala betydde extra mycket, säger Eric Gilchrese.

Mer läsning: Avgjorde efter allas tjat

– En nervig och tuff match. Vi hade flera tillfällen att gå iväg till stor ledning men Uppsala är bra hela tiden med många kompetenta spelare som gillar att ta ansvar,  säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

– Uppsala attackerade bra och vi hade i slutet många spelare i foulproblem. Det var mentalt starkt att vinna den här. En stor match. Jag tror att Uppsala kanske blev lite trötta i slutet, de kommer att må bra av att få in en ny amerikan i rotationen, säger Jesper Gustavsson.

För Umeå BSKT bidrog flera spelare. Lagkaptenen Egal Saleman hade en trög första halvlek men steppade upp rejält under matchens senare del – trots foulbekymmer. Han landade på en dubbel-dubbel med 12 poäng + 11 returer.  Bland poängen fanns det där sista skotten med åtta sekunder kvar.

André Nilsson 8 poäng + 13 returer. Arik Smith 21 poäng med 8 av 16 från golvet. Nick Schlitzer 9 poäng med 4 av 8.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.