Jobb för mer publik

De senaste åren har det blivit fullt i hallen när Udominate spelat SM-finaler mot Luleå. Nu tar klubben nya tag för att försöka locka mer publik till de vanliga seriematcherna.

Under de senaste åren är det mästarlaget Luleå Basket som i sin nya arena med restaurang lyckats riktigt bra med publiksiffrorna. Övriga klubbar i ligan har det kämpigt. I basketligan dam spelas den här säsongen färre antal matcher och det har blivit mer spel på helgerna. I Umeå har publiksnittet sjunkit. Söndagens möte med Telge Basket blir Udominates första hemmamatch sedan den 17 december (!).

Umeå-klubben har under veckan varit ute i skolor och på universitetet för att visa upp sig och dela ut biljetter. I morgon söndag är det så kallad gratismatch (genom sponsorer) och Udominate kommer att spela i specialtröjor.

Ett särskilt erbjudande har gått till aktiva ungdomsspelare och ledare i KFUM Umeå.
– De är viktiga för oss och vi vill bjuda tillbaka till alla KFUM-lagen så de får fri entré resten av säsongen, säger Udominates Lisa Åström.

Matchguide basketligan dam
Udominate–Telge
Plats: Umeå Energi Arena Vatten.
Tid: Kl. 16.00 söndag.

Tränarsnack
– Telge är svårt att möta då även deras större spelare kan poppa ut och skjuta från trepoängslinjen, samtidigt som Tayler Mingo är ett hot på flera sätt. För oss gäller att ställa om en del i försvar, samtidigt som vi måste försöka dra fördel av vår längd och styrka, säger Udominates coach Julian Martinez Alman.

No­te­ra att…
… Telges Taylor Wurtz är ett frågetecken (sjukdom).
… Telge har i veckan värvat en ny amerikanska i starka returtagaren Chelsea Poppens. Hon lär dock inte vara spelklar redan till på söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.