Umeå-talangen knäskadad

Umeå BSKT-talangen Anton Leth är knäskadad. Det fanns farhågor om att säsongen var över – så beskedet om skadans omfattning var trots allt positiv för 20-åringen.

– Beskedet är helt okej, det är ett inre ledband som är skadat, det var inte värre än så. Ingen operation behövs, jag får köra rehab-träning och ska kunna vara tillbaka om sex veckor, nu hoppas jag att det går ganska fort framåt, säger Anton Leth.

Läget i övrigt i Umeå-truppen inför fredagens bortamatch i Nässjö sporthall?
–  Alla åker med, bortsett från Antons knä, så är i övrigt de diverse skadorna på Nathan (Dawit), Arik (Smith), och André (Nilsson) under kontroll, redovisar coach Jesper Gustavsson.

Hur ska Umeå tackla ”Jordi-effekten”, är Nässjö svårare att tas med efter nyår?
–  Vi förväntar oss inget annat än att Nässjö är taggade inför matchen, den är livsviktig för dem. Jag vet ej om Jordi-effekten kommer att avgöra. Allt jag vet är att han inte kommer att spela!

Matchguide basketligan herr
Nässjö–Umeå BSKT
Plats: Nässjö sporthall.
Tid: Kl 19.04 fredag.

Tränarsnack
– Vi har fokuserat på intensiteten i försvar och anfall samtidigt som vi pratat mycket om att hitta tillbaks till vårt tidiga anfallsspel, utan att tappa den fina kontrollen i anfall som vi haft på sistone, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

No­te­ra att…
… Tidigare under säsongen har Umeå två vinster mot Nässjö.
.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>