Nära en kvadrupel

Höga betyg till hela Umeå-laget för första vinsten någonsin borta i Täljehallen mot Kings.

Men en spelare stack ändå ut över mängden. Umeås pointguard Eric Gilchrese ledde sitt lag med 21 poäng, 9 assists, 9 returer och 7 steals!!!

- ”Gamlingen” var nära en kvadrupel i dubbla siffror. Han hade en effektivitet på hela 40, säger coach Jesper Gustavsson.

André Nilsson kom i mål på 14 poäng + 11 returer. Arik Smith jagades med blåslampa av Kings Martin Pahlmblad – ändå gjorde Arik 23 poäng med 5 av 7 på tvåor, 3 av 5 på treor och 4 av 4 från strafflinjen. Egal Saleman 15 poäng, 3 returer, 4 assists efter en het andra del i matchen. Nick Schlitzer var osynlig före paus, kom igen starkt.

- Sedan var det härligt med ”Tegs-gänget” som kom in från bänken. Nathan (Dawit) satte skott och spelade bra försvar. Chris (Singhateh) tuff defensivt och hängde i skott, Alex (Varytimiadis) kom in som den energispelare han är värvad som, han närmar sig det vi vill att han ska göra. Albin (Frank) spelade 37 sekunder och var plus fem i plus/minus.

Det blev dessutom debut för assisterande tränaren John Leggett Jr som spelare för Umeå.
- Han har inte spelat någon match på väldigt länge och är såklart lite ringrostig, det är inte lätt. Se bara på Rudy Mbemba som inte heller spelat på länge. Vi har det lugnt och fint med John, han är en bra spelare som vi kan ha nytta av att ha med i ett slutspel, säger Jesper Gustavsson.

Mer läsning: BSKT-coachen: ”Jobbar på mer”

Den förre Umeå-spelaren Rudy Mbembas första match i Kingslinnet slutade med två poäng, två assist och fem foul. Han var inte nöjd.
– Jag hoppas att domarkommissionen tar ett riktigt bra möte i morgon, för så här ska det inte se ut. Jag tror att domarna själva tycker att det var skitfouls jag fick. Jag gillar inte att klaga på sådana saker, men det var uppenbart, säger Rudy Mbemba till Länstidningen i Södertälje.

x x x x x

Läget i ligatabellen

1. BC Luleå                    16/4  32
2. Norrköping Dolphins  15/6  30
3. Borås Basket           11/10  22
4. Jämtland Basket      10/11  20
5. Södertälje Kings      10/11  20
6. Umeå BSKT            10/11  20
———————————————
7. Uppsala Basket        7/14  14
8. Nässjö Basket          4/16    8

I herrligan spelas 28 omgångar i grundserien. Lagen har alltså sju eller åtta matcher kvar.
Närmast spelar Umeå hemma mot Norrköping nu på fredag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>