Debut för Udominates nyförvärv

På fredagskvällen spelas en match i Basketligan dam. Udominate möter Mark Basket från Kinna, ett lag som slåss för den sista slutspelsplatsen i Basketligan dam.

– Mark har två bra amerikanskor och har inget att förlora. De krigar hårt och ska inte underskattas, säger Udominates coach Jan Enjebo.

Forwarden Annie Kjellberg lämnade Visby Ladies och blev klar för  Udominate precis innan transferfönstret stängde den sista januari. På grund av regelverket som gäller för byte av klubb mellan två ligalag, har hon tvingats stå över två omgångar – men på fredagskvällen är det klart för debut i Umeå-tröjan på hemmaplan.

– Hon ser fram mot matchen och är redo. Annie får spela på position fyra, hon är egentligen lite för liten längdmässigt för den forwardsrollen, men kan hjälpa oss när Ana-Marija Begic inte är helt hundra i sin fot, samtidigt som vi skulle vilja hålla nere speltiden lite på Gigi Mazionyte med tanke på måndagens match mot Luleå, säger Jan Enjebo.

Matchguide basketligan dam
Udominate–Mark
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18.30 fredag.

Tränarsnack
– Vi jobbar för vinst samtidigt som vi vill slipa vidare på eget vårt spel med tanke på måndagens returmatch mot Luleå i EEWBL, säger Udominates coach Jan Enjebo.

No­te­ra att…
… Ligatvåan Udominate och ligaåttan Mark har mötts en gång den här säsongen, då var det länge jämnt i tre perioder innan Umeå stack ifrån med 32–7 i sista perioden. Slutresultat 81–50.
… Mark litar väldigt mycket på sina två amerikanskor, guarden Janee Thompson snittar 22,5 poäng, 5,8 returer och 5,5 assists per match. Centern Alexis Hyder levererar i snitt 17,8 poäng och 16,5 returer per match.
… Umeå har Mante Kvederaviciute krasslig så hon står över. Planen är att försöka fördela speltiden på övriga så att det går att spara lite krut inför nästa match mot Luleå på måndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.