Rejäl match-krock

Udominates fredagsmatch mot Mark Basket innebär en rejäl matchkrock. Då tänker Bloggen inte i första hand på att Björklövens ishockeylag samtidigt har allsvensk hemmamatch. Nej, mer på krocken med svenska basketlandslagets match i herrarnas VM-kval, där blågult hemma på Hovet i Stockholm tar sig an Turkiet.

– Egentligen ska inga seriematcher gå när det är landskamp. Alla basketmänniskor i Sverige bör kunna se landslaget spela, säger Udominates coach Jan Enjebo, tidigare svensk förbundskapten för herrlandslaget.

Udominate, som spelat i EuroCup och ännu är kvar i EEWBL, har sex matcher kvar i svenska ligans grundserie där Umeå-laget ska vara klara den 15 mars.

– Det är synd med den här landslagskrocken, men nu är det som det är och vi har ett tillräckligt ihoptryckt schema som det är, säger Jan Enjebo.

Som ny klubbtränare i Umeå ser han också fördel med att matchen mot Mark spelas på fredagen.
– Det är bra att vi har två dagar mellan Mark och Luleå-matchen på måndag, så vi kan träna och får möjlighet att förbereda oss.

Måndagsmatchen hemma mot Luleå Basket gäller som bekant det andra mötet i kvartsfinalspelet i östeuropeiska ligan. Luleå vann första mötet med 78-74 i Luleå och Udominate behöver vinst med fem poängs marginal eller mer för att ta plats i semifinalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.