Rejäl utmaning för blågult

I kvällens VM-kval kan vi väl säga att blågult står inför en rejäl utmaning. Det är gruppfyran mot gruppettan.

Sverige har inlett VM-kvalet med två raka förluster och motståndaren Turkiet har två raka segrar.

– De har tio eller elva spelare som spelar på högsta nivå i Europa. Vi möter förmodligen det bästa laget i gruppen, säger svenske landslagscoachen Vedran Bosnic i ett pressmeddelande.

Matchen spelas på Hovet i Stockholm. Det var i samma arena drygt 5.000 åskådare nyligen då de svenska damerna besegrade Kroatien i EM-kval. Enligt senaste beskeden från Svenska Basketbollförbundet väntas i kväll fredag 8.000 åskådare, varav ungefär 50/50 när det gäller vilka som håller på Sverige och vilka som hejar på Turkiet.

– Vi tror det kommer bli häftigt, säger coach Bosnic. Det här laget, med den yngre generationen som är på väg in, förtjänar verkligen en sån här match, särskilt efter i somras när vi tog oss vidare från förkvalet.

Turkiet kommer till spel med starkaste laget, inklusive de två stjärnorna från Euroleaguemästarna Fenerbahce,  Ali Mohammed (tidigare Bobby Dixon) och Melih Mahmutoglu.

För Sverige är viktige Marcus Eriksson tillbaka,  plus att Alexander Lindqvist och Simon Birgander finns med i truppen. Som tidigare får blågult klara sig utan Real Madrid-spelaren Jeffery Taylor som håller sig till klubblagsspelet. NBA-spelaren Jonas Jerebko är inte heller tillgänglig.

VM-kval Sverige-Turkiet, uppkast fredag kl 19:00

Matchen sänds på TV10 och Viaplay

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.