VM-kval herrar, grupp B
Lettland-Ukraina 68-82 (Riga)
Sverige-Turkiet 59-58 (15-13, 14-16, 21-10, 9-19).
Sverige: Nicholas Spires 16, Marcus Eriksson 13, Chris Czerapowicz 12, Thomas Massamba 7, Viktor Gaddefors 6, Ludvig Håkanson 3, Tobias Borg 2.

Jämn start Sverige-Turkiet, ställning 5-6 efter 4 min. Målsnålt värre. 7-8 efter 7 minuter. trion Marcus Eriksson, Chris Czerapowicz och Viktor Gaddefors har tagit stort jobb för Sverige. Blågult uppe i ledning 12-9 i slutet av första perioden – som slutar 15-13 i svensk favör. Tuff kamp är det.

Fyra minuter in i andra har Sverige 24-20. En ledning som växer ända till 29-20, jättebra sekvens av blågult. Men Turkiet kommer igen starkt i slutet av perioden, ställningen 29-29 in i pausen. Andra perioden 14-16.

Fortsatt jämnt i början av Q3. Efter tre minuter 34-32 till Sverige. Mitt i tredje är det helt lika igen 38-38. Sedan kommer en ny härlig blågul sekvens – upp i ledning till 50-39. Flera vackra spel och Turkiet är i gungning.

En period kvar och Sverige kan vara på väg mot en skräll i VM-kvalet.
Blågult vann tredje perioden med 21-10.
Ställningen inför sista perioden: Sverige-Turkiet 50-39.

8 min kvar: 52-41. Jätteblock av Nick Spires.
6 min kvar: 53-43. Ny block av Spires. Grymt försvarsspel.
5:25 kvar: Viktor Gaddefors dunkar in 55-43.
Samtidigt i VM-kvalgruppen slut: Lettland-Ukraina 68-82.
5 min kvar: Lång trea av Ludde Håkanson till 58-45. Turkiet missar straffkast.
3:22 kvar:  58-49. Turkiet fått i en straff och sedan en trea. Timeout Vedran Bosnic.
Sverige missar sedan sitt fjärde raka anfall. Turkiet gör 58-51. Två och en halv minut kvar. Ny anfallsmiss Sverige, därtill lagfoul som tar Turkiet till straffkastlinjen.
2:27 kvar: 58-52.
2 min kvar: Tokstressat Sverige har tappat allt spel. Ny trea av Turkiet. 58-55. Vedran Bosnic tar sig för pannan och begär ny timeout. Publiksiffran 8.045! Ljudkulissen är häftig.
Missade skott och palaver. Thomas Massamba får två straffkast. han får i ett. 59-55.
57 sek kvar: Trea Turkiet. 59-58.
Missar. Sverige boll med 24 sek kvar. men turnover med 9 kvar.
Det kokas ned till 2,5 sekunder kvar. Turkiskt inkast vid offensiv baseline. Sverige har alltså gjort en enda poäng sista fem minuterna. Vilken rysare.
Inkast, skottförsök Turkiet, ring ut. Sverige skräller.