741A4352

Udominate vann rysare

Udominate bjöd på en riktig rysare i sista hemmamatchen för grundserien.

Matchen slut: Udominate-Telge 72-70.
Matchvinnare
för hemmalaget duon Sandra Hansson och Tiffany Brown.
Perioder:
13-11, 29-19, 15-15, 16-26.
Poäng Umeå: Tiffany Brown 16, Sandra Hansson 15, Ana-Marija Begic 12, Gigi Mazionyte 11, Mante Kvederaviciute 7, Danielle Elvbo 4, Lisa Koop 4, Isabelle Edholm 3.
Telge: Tayler Mingo 25, Taylor Wurtz 18, Tilde Ahlin 18, Moa Filén-Hammarström 4, Linnea Nilsson 3, Ulrica Holmqvist 2.
Publik: 143.

x x x x x

Sista dagen på sportlovet i Umeå och en damligamatch mellan Udominate och Telge. Strålande sol ute och väldigt tomma läkare inne i Umeå Energi Arena. Även bland funktionärerna råder sportlov, så klubben har meddelat att livestats inte kommer att vara fullt ippdaterade i alla kolumner under pågående match (ordinarie statistikfolk alltså bortresta). Turnovers, steals och sådant ska enligt Udominate läggas in – men i efterhand för att de som i dag ska sköta statsen ska hinna med.

En annan notering är att Umeås assisterande coach Micke Blomqvist inte är på plats. Bo Ågren-Malm ska hjälpa Jan Enjebo.

Evakueringsmatchen betyder inget för tabellplaceringarna i basketligan dam. Men båda sidor vill förstås göra en bra prestation. Särskilt intressant att se blir hur Udominates startspelare agerar efter de senaste matchernas bleka insatser.

Lagens startfemmor:
Udominate: Tiffany Brown, Danielle Elvbo, Mante Kvederaviciute, Gigi Mazionyte och Lisa Koop.
Telge: Tayler Mingo, Taylor Wurtz, Linnea Nilsson, Tilde Ahlin, och Ulrica Holmqvist.
Gästerna har ej med amerikanskan Chelsea Poppens.

Första perioden: 13-11.
Ingen vidare start alls av Udominate, skottmissar, turnovers. Tar nästan tre minuter innan första hemmapoäng då Brown gör en layup. Tiffany tar sedan en steal och lägger i ny layup. Ställningen 4-5 efter tre och en halv minut. Lisa Koop har det verkligen svårt, tappar bollar och när hon får två straffkast är inget ens när att gå i. Telges spelare är mera ”på”. Särskilt Taylor Wurtz som i stort sett gör alla poäng. Vid 6-11 har Wurtz skjutit tio poäng, sex och en halv minut då spelat. I slutet av första stänger Udominate igen i försvar och lyckas göra sju raka poäng själva.

Andra perioden: 28-19.
Bra start Udominate som funkar defensivt. Hemmaledning 21-14. Inhopparna Ana-Marija Begic, Sandra Hansson och Isabell Edholm gör bra jobb. Lisa Koop fortsättar att visa dålig attityd. Klagar på domare och gör själv två offensiva foul med sina armbågar. Mitt i andra är spelet jämnt. Udominates ledning håller sig runt sju poäng. Mingo börjar komma igång offensivt. Edholm får slita. Telge tar sig till 33-29. Bra anfall och som topp en trea av Mazionyte ger Udominate 38-29.  Kvederaviciute avslutar första halvlek med ett trepoängsspel, en layup plus bonuskast.
Ställningen i paus: Udominate-Telge 41-30.
Poängbästa:
Umeå: Bown 11, Begic 8. Telge: Wurtz 11, Mingo 10.
Udominate har tre godkända starter: Brown, Kvederaviciute och Mazionyte.
I livestats verkar det mesta finnas med, saknas någon turnover där i början.

Tredje perioden: 15-15.
Mitt i tredje 47-43. De första fem minuterna har Udominate gett förstafemman nytt förtroende, fullt begripligt att laget måste försöka hitta igen något med Koop. Men Telge knappar in när det kommer nya misstag. Koop är uppe i sju turnovers. Sämre intensitet av hemmalaget där Telge vinner de lösa bollarna. En notering är att Udominate inte försvarar trepoängslinjen särskilt bra. Från 49-45 ser bänkspelare till att Udominate kan göra litet ryck, Sandra Hansson springer in fyra snabba. Vid 54-45 timeout Telge. Åter en sekvens med riktigt bra Umeå-försvar.
Ställningen inför sista: Udominate-Telge 56-45.

Fjärde perioden: 16-25.
Udominate uppe till 64-50. Hansson bra offensivt. Men Telge lyckas sedan skapa fria skyttar och får i tre långskott.  Hemmaförsvaret går på dessa spel. 64-58, ledning krymper. Hansson lägger i tvåa till 66-58. Mazionyte fyller på till 68-58. När klockan visar 4:26 kvar tar Telges Viktor Bengtsson timeout inför spurten.
Det blir helplanspress. Första bollen vunnen, nästa gång blir gästerna överspelade.
3 min kvar: 70-62. Telges boll.  Det ger två straffkast. Mingo. 70-64. Den här matchen är inte över. Umeå missar men tar offensiv retur och missar igen. Sedan defensiv retur Begic. Varpå Udominate gör turnover i anfall. 1:47 kvar Telges boll. Wurtz drar i en trea från hörnet. 70-67. Ny miss Udominate – som sedan får foul emot sig. Telge har chans kvittera. Domarna gör det spännande och ger Tilde Ahlin tre kast, foul på långskottsförsök.
55 sek kvar: 70-70.
Riktigt risigt av Udominate som helt slutat göra poäng. Tveksamma i alla situationer. Timeout Jan Enjebo. Umeå boll på offensiv planhalva. Det blir snabbt en turnover!! Telge anfaller, missar, men kämpar till sig en hållen boll efter returen. Timeout Telge som sedan får nya 14 sekunder i anfall. Ska vara 24,9 sekunder kvar av ordinarie tid. Det slutar med en airball av Wurtz. Umeå har sista anfall.
Minsann Tiffany Brown gör attack med fyra sekunder kvar och lyckas lägga i 72-70. En bra matchvinnare.
Hela senare delen av matchen får tre startspelare bänkade, Koop, Elvbo och därtill Kvederaviciute som försvann helt ur spelet efter paus.

Matchen slut: Udominate-Telge 72-70

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>