Lista: De är bäst i ligan

Basketligan dam avrundar denna vecka grundserien – vad kan då passa bättre än att Bloggen passar på att lista de bästa spelarna.

De officiella utmärkelserna till grundseriens mest värdefulla spelare, bästa guard och så vidare och så vidare…,  brukar delas ut av förbundsfolk i samband med olika slutspelsmatcher.

Detta är altså Bloggens egen inofficiella prisutdelning. Håll till godo.

MVP: Anna Barthold, Luleå Basket.
Svårt att se någon som är mer betydelsefull för sitt lag. Utöver alla snygga stats med snitt på 18 poäng, 8 returer, med mera, så är det en grym lagkapten. För motståndarna är det som att slåss mot en väderkvarn när 137-åringen använder alla knep i boken plus några till.
Bästa försvarare: Brianna Kiesel, Udominate Basket.
Kalla henne häftplåster, frimärke, eller vad ni vill. Övriga guarder i ligan har det jobbigt värre varenda minut som amerikanskan spelar defense. Utöver grymma försvarsjobbet har hon flera andra goda egenskaper (snittar cirka 15 poäng, 5 returer och 5,5 assists), men det är försvarspriset hon ska ha.
Bästa guard: Klara Lundquist, Alvik Basket.
Grundkonceptet för de flesta klubbar är att skaffa sig en amerikansk scoring guard och det dräller av dem i ligan. De heter Mingo, Moseley, Butler, Brown, Thompson, Montgomery, Thomas, och så vidare. Men bäst är en 18-årig svenska som tidigare prisats som årets rookie, årets stjärnskott. Klara fortsätter att utvecklas och är nu ligans bästa guard.
Bästa forward: Janel McCarville, AIK Basket.
Okej att fysiken inte är vad den en gång varit. Men spelsinnet på den minst sagt meriterade amerikanskan är fortfarande i världsklass. Många unga spelare har kunnat se och lära.
Bästa center: Jennifer Hamson, Luleå Basket.
Har kanske spelat för få matcher för att få något förbundspris, men Bloggen bekymrar sig inte om att det nu är ett underlag på sex ligamatcher. Den drygt två meter långa amerikanskan har snabbt anpassat sig och utan större åthävor blivit den effektivaste spelare i mästarlaget. Coach Visscher såg sitt lag ha jättebekymmer mot Udominate före jul. Problemet löst. Med råge.
Bästa kliv framåt: Sandra Hansson, Udominate Basket.
Uppsala-tjej som länge funnits som inhoppare med fåtal minuter i Sallén. Ett löfte där det liksom inte hände så mycket. Den här säsongen kom 23-åringen (snart 24) till Umeå och spelar nu över 21 minuter per match, spelar bra försvar, springer, kan skjuta och krascha på offensiva returer.
Årets coach: Kevin Taylor Lundgren, IK Eos.
Rookien redan visat att han håller bra i ligan, vinner rätt matcher och får ut mycket av truppen. Eos blir femma i grundserien. Starkt jobbat.
Årets publik: Fansen i LEA.
Kanske en onödig kategori. Det är ju spel mot ett mål när mixen av pensionärer och kids hejar fram Luleå på hemmaplan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>