Gjorde en Sven Nylander

Sven Nylander är en svensk häcklöpare som olyckligt fått ge fjärdeplatsen ett ansikte. Friidrottaren tävlade på högsta nivå på 400 meter häck – men fick aldrig någon medalj i OS eller VM. Han blev i dessa mästerskap fyra inte mindre än fyra gånger (två fjärdeplatser i OS och två fjärdeplatser i VM).

Udominate Basket tävlade i helgen i sitt första ”final four”. Låt vara att det inte kan jämföras med OS eller VM. Men i alla fall så slutade ”final four” i Europa-spelet EEWBL med en försmädlig fjärdeplats.

– Det är en besvikelse att vi blev utan vinst den här ”final four”-helgen. När det gäller semifinalen smärtar det eftersom vi var så nära att vinna den mot Good Angels. I bronsmatchen gör det ont därför att vi tappade den efter att ha gjort en bra start, säger Udominates tyska center Lisa Koop.

Mer läsning: Smärtsamt med fjärdeplats

Bilden: Udominates Lisa Koop signalerar för att hon vill ha boll i bronsmatchen mot Dynamo Moskva.
Foto: Peter .

Good Angels Kosice försvarade sin titel genom seger med 74-71 mot Riga.
Matchvinnare amerikanska guarden Darxia Morris som sköt en trepoängare med en sekund kvar av matchtiden.

Udominate föll knappt i lördagens semifinal mot Good Angels. Nära final – men det gick inte lika bra i bronskampen som Dynamo Moskva tog hand om.

– Vi började bra men men faller igenom när bolltempot blir lågt. När vi blir stillastående så avspeglar det vilka avslut vi får och då blir det lägre procent på allting. Good Angels Kosice är ett bättre lag än Dynamo Moskva, men det ryska laget ser till att man hela tiden får kämpa för positioner, säger Udominates coach Jan Enjebo.

Han lägger till:
– De straffar oss inside när vi blir lite korta i rotationen.

Moskvas amerikanska Kelsey Lang hade lekstuga nära korgen och satt nio av tio tvåpoängsförsök. Udominate hämmades av foulproblemen för Ana-Marija Begic, hon spelade fjärde perioden med fyra foul och fick vara försiktig. Totalt blev det 20 minuters speltid för Begic som ändå landade på 15 poäng, sju returer och var plus fem i plus/minus.

Ingen i Udominate ville skylla på trötthet. Men Bloggen kan konstatera att 40 minuter på både Tiffany Brown och Gigi Mazionyte inte är optimalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.