Finalresan har börjat

Finalresan har börjat. Efter tisdagens efermiddagsträning begav sig Udominate Baskets gäng ut på E4 destination norrut. Umeå-lagets sista uppladdning blir hotell i Luleå och på onsdagen lätt förmiddagsträning i matcharenan LEA.

– Vi känner oss så förberedda man kan vara, sedan är det alltid på matchdagen man måste leverera, säger Udominate-coachen Jan Enjebo.

Regerande mästarlaget Luleå vann grundserien med facit 21 segrar – 1 förlust (67-76 borta i Umeå). Udominate fick ihop 16 vinster/3 förluster inklusive praktsmällen 46-71 uppe i Luleå.

– Det behövs definitivt mer fokus än då vi åkte på 25 poängsförlusten i serien, men då var vi inne i en svacka och spelade utan Brianna Kiesel. Luleå har under säsongen haft högre lägstanivå, medan vi  har fallit igenom mellan varven och det funkar inte mot ett lag som Luleå, säger Jan Enjebo och tillägger:

– Vi slår ur underläge, men vi vet att vi har chansen i den här finalserien. Inräknat med möten i EEWBL har vi 2-2 i matcherna mot Luleå tidigare den här säsongen.

Den första SM-finalen i bäst av fem har uppkast onsdag klockan 19:00 i Luleå Energi Arena.

Vägen till SM-final:
Kvartsfinaler: Luleå-Mark 2-1 i matcher, Udominate-Norrköping 2-0 i matcher.
Semifinaler: Luleå-Telge 3-0 i matcher, Udominate-Visby 3-1 i matcher.

x x x x x

Från Luleås horisont rapporteras om glödhett intresse när stadens damer ska försöka ta femte raka SM-guldet. Luleå Basket har höjt publikkapaciteten från 2 400 till 2 700 inför finalserien.

Norrbottens Media rapporterar att det redan under måndagen hade det sålts 1 800 biljetter till den första matchen.

– Det är en bra siffra. Det är ungefär vad vi haft på de tidigare matcherna. Och jag är ganska säker på att det åtminstone kommer att komma 2 400 åskådare. Det brukar ju säljas två eller tre hundra biljetter bara på matchdagarna, säger klubbdirektören Christer Sehlin till NK/NSD.

Luleå Basket räknar med slutsålt längre fram i finalserien då Luleå har hemmamatch/er med potentiellt avgörande guldläge. Till kommande måndags tredje finalmatch är det redan sålt över 2 000 biljetter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.