Inte i Bartholds hus…

Bloggen har klarat bilresan upp till Luleå och möttes av en överraskande gästfrihet vid incheckningen. Ett bokat vanligt rum blev något helt annat efter att en leende människa i receptionen på Stadshotellet harklat sig och nämnt ordet ”uppgradering”.

Ja, det är bara att kika på bilden, en svit och rena rama havet till hotellrum. På tal om havet så är det utsikt med vatten åt båda håll i Luleås södra och norra hamn.

Kul för undertecknad (som dock inte kommer att tillbringa kvällen på hotellet – utan i ett annat hus). Tyvärr för Mästerlaget Luleå Baskets motståndare från Udominate från Umeå så lär det inte alls bli ta om någon gästfrihet eller trevliga bjudningar. Inte i Anna Bartholds hus. Även känt som LEA (Luleå Energi Arena).

Under sina fyra raka mästerskapsår har Luleå inte släppt ifrån sig en enda slutspelsmatch på hemmaplan. Lagkapten Anna Barthold har lett sina styrkor beundransvärt. Att låta något annat lag uppgraderas till guld är inte aktuellt i den världen.

Bloggens tips är att det blir ett femte Barthold-guld. 3-2 i matcher för Luleå. Men det vore spännande för finalserien om Udominate kunde bli första lag att stjäla en match i hennes hus. Gärna i kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.