Ska bli mera Umeå-basket

Luleås kapten Anna Barthold ville gärna inleda poängmakandet i jakten på femte raka SM-guldet. Hon missade sina tre första skottförsök och för en bråkdel av någon sekund så kanske Udominate hade chansen att slå in en kil i mästarlagets sanslösa slutspelssvit. Men då klev andra fram Jessica Thomas en trea, plus en trea till, Choma Nnamaka en tvåa, vips 8-0 och därifrån fortsatte det till 55 Luleå-poäng i första halvlek.

– Vi hade en seg start och träffade ingenting. Luleå satte det mesta – det är ett väldigt bra lag vi möter, säger Udominates WNBA-meriterade guard Brianna Kiesel.

Före paus var hon ganska ensam om att står upp för Umeå. Men fick med sig övriga gänget i andra halvlek.

– Efter paus spelade vi Umeå-basket. Det tar vi med oss till nästa match hemma på fredag. De justeringar vi gjorde i försvaret gjorde att det blev bättre – men vi är medvetna om att vi måste göra det defensiva jobbet mycket bättre nästa gång, säger Brianna Kiesel.

Det positiva trots förlusten?

– Vi gav aldrig upp, det älskar jag med det här laget. Ingenstans ger vi upp något utan spelar hela vägen.

För egen del var hon snuddande nära en ”trippel-dubbel”. 22 poäng, 11 assists – men det fattades en retur. Nu blev det nio.

– Bättre lycka nästa gång, säger Brianna Kiesel med sitt patenterade leende.

Vem som gjorde matchens sista poäng?  Jodå. 38-år unga Anna Barthold sköt ett av de hoppskott hon gjort så framgångsrikt i hela sin karriär.  Den tvåpoängaren spikade siffrorna 89-82. Barthold landade på 16 poäng.

Anna Bartholds budskap inför fortsättningen? Jodå det är tydligt:
– Jag hoppas innerligt att final tre här i Luleå blir av europeiska mått så det blir svettigt och att det tjuter i öronen som om att du har tinnitus. Jag hoppas att publiken vilar sina röster till måndag så att Udominate blir ännu räddare, säger hon till Norrbottens Media.

Bilden: Brianna Kiesels första SM-final slutade med förlust i Luleå. Foto: Johan Löf.

Mer läsning: Hegethorns krönika ”Kiesel skänkte lite hopp”

Final-analys: Inte alls redo

Liverapporten: Så var matchen – usel start sänkte Udominate

Mer läsning: Vaknade för sent

TV: Eftersnack med tre röster

Coachernas summering:
– I första halvlek har vi jättebra rörelse i anfall. I andra är vi inte lika aggressiva mot korgen. Vi gör lite väl mycket misstag och bjuder in dem men vi håller undan till seger och det är vad det handlar om i finaler, sade David Visscher till Norrbottens Media.

– Mot Luleå går det inte att komma i underläge med 19 poäng och kämpa i uppförsbacke hela tiden. Det tar för mycket och det visade sig nu. Vi kunde närma oss lite men samtidigt tar orken slut när man springer och jagar hela tiden och varje missat skott blir så mycket mer kännbart, säger Udominatecoachen Jan Enjebo.

x x x x x

En skadenotering: Luleås italienska forward Silvia Favento bröt första SM-finalen med en fotskada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.