Matchdag SM-final 3

E4-resan är långt ifrån över. 1-1 i matcher mellan Luleå Basket och Udominate.

Umeå-laget åkte norrut redan på söndag förmiddag, tränade i Luleå Energi Arena och passade sedan på att kika på den heta herrsemifinalduellen mellan BC Luleå och Kings.

– Under slutspelet är vi vana vid att åka dagen innan och det är bra att få lite extra skotträning på bortakorgar. Förhoppningsvis ska vi i matchen kunna skjuta lite bättre än senast vi var här, säger Udominate-coachen Jan Enjebo.

Knepet för att försöka stjäla en bortamatch i Luleå?
– Vi får trycka på lite extra i uppvärmningen för att vara redo direkt i matchstarten, säger Jan Enjebo.

Mer läsning: ”Vi borde ha lärt oss”

Matchguide SM-final 3:5
Luleå–Udominate
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.00 måndag.

Tränarsnack
– Vi har ingen anledning att göra något annat än att trycka upp tempot, säger Udominates Jan Enjebo.

– Nu hoppas jag att vi ska komma ut hetare och aggressivare. Vi har tränat på saker ting och vi kommer göra en del småändringar, men inga stora saker. Det brukar vara så här när man kommer i serierna man känner till varandra. Det brukar vara så att de lag som vill mest brukar vinna, säger Luleås David Visscher till Norrbottens Media.

Notera att…
… I första finalen vann Luleå hemma med 89–82. I andra finalen vann Umeå hemma med 98–73.
… Första till tre segrar vinner SM-guldet. Fjärde matchen spelas i Umeå på onsdag kväll. Om det går till en femte avgörande har Luleå hemmaplansfördel på lördag den 28 april.
… Totalt i finalserien efter två matcher toppas skytteligan av Luleå Jessica Thomas på 50 poäng. Umeås Tiffany Brown har sammanlagt gjort 41 poäng.
… Udominate ställer upp med samma lag som senast.
… Luleås italienska forward Silvia Favento missade senaste finalmötet i Umeå på grund av fotskada, spelar enligt Luleås coach inte heller i kväll måndag.
… Hur det än går i kväll så spelas den fjärde finalmatchen i Umeå – inför den planerar Luleå Basket supporterbuss för att få med sig ännu fler fans till Umeå Energi Arena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.