Umeåduo i sjöslag

Två Umeå-spelare är uttagna när herrlandslaget i 3×3 till helgen går in i ett riktigt sjöslag.

Egal Saleman och Johan Pierre finns med och ”sjöslaget” handlar om en internationell turnering som spelas på akterdäck på Tallinkbåten Romatika som går mellan Stockholm och Riga.

Turneringen är en del i förberedelse för 3X3-landslaget inför sommarens EM-kval.

Landslagsledningen Peter Grinbergs Anell och Patrik Nordström (assisterande landslagscoach med rötterna i Umeå), har kallat följande sex spelare till denna turnering:

Axel Nordström, Uppsala
Johan Pierre, Umeå
Brandon Barton, Stockholm
Jörgen Martinsson, Stockholm
Egal Saleman, Umeå
Viktor Henriksson, Stockholm

Lite fakta om ”sjöslaget”;
Stockholm Basketdistriktsförbund (StBDF) arrangerar turneringen i samarbete med Tallink Silja och den äger rum under fredagen och lördagen 18-19 maj.

16 lag deltar i fredagens kvaltävling, utöver lag från Sverige deltar gäng från  Ryssland, Makedonien, Spanien, Finland, Norge och Tjeckien.

Till finalen på lördag är 12 lag kvalificerade. Finalen är en internationell FIBA Satellite turnering där de redan kvalificerade lagen kommer ifrån Sverige, Lettland, Litauen, Polen och Serbien.

x x x x x

I samband med tuneringen på båten kommer det även att bli en utbildningsomgång. Svenska Basketbollförbundet håller i en första 3×3-clinic. Detta för att höja kunskapsnivån om 3×3 när det gäller såväl det spel-, tränings- som regelmässiga men även i form av en event- och turneringsutbildning.

Västerbottens Basketdistriktsförbund har en utsänd i form av Matteus Tesfu som ska bevaka arrangemanget och genomgå utbildningen ombord.

Distriktsförbundets Torbjön Björnström meddelar; ”VBDF och IKSU har för avsikt att till hösten försöka få igång regelrätt serieverksamhet i 3X3 spel. VBDF tror att det finns intresse för 3X3 basket med tanke på antalet deltagande lag då IKSU basket arrangerade en turnering.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>