Klart: Slutar efter SM-silvret

SM-guld i fjol, SM-silver i år. Nu lämnar Tom Lidén BC Luleå och även basketsporten.

Det avslöjar 30-åringen i en lång intervju för diabethics.com där han även berättar om hur han fick veta att han hade diabetes typ 1 som 16-åring och hur det påverkat hans liv som basketspelare på elitnivå med bland annat spel som proffs tvåsäsonger i Grekland med klubben Kolossos på Rhodos.

– Jag ska faktiskt pensionera mig från basketen. Jag har bara inte fått frågan av några journalister, vilket har förvånat mig. De brukar fråga efter säsongen, jag hade ju nästan planerat att göra en grej av det. Men frågan kom aldrig och det spekuleras en del istället. Basketen är rolig men det är slitigt, både fysiskt och mentalt. Mycket resor, träningar etc, man blir upplåst egentligen hela året. Man kan inte göra särskilt mycket spontana saker, man lever ganska uppstyrt liv. Innan jag blir allt för gammal vill jag göra typ en skidresa och andra saker. Basketen har för mig blivit mer rädslan för att förlora än att lira för att vinna. Lite stress och ångestladdat. Jag har lirat av fel anledning det sista nu, bara ett jobb. När glädjen och motivationen inte finns ska man inte fortsätta, säger Tom Lidén.

Under den nyss avslutade säsongen spelade Tom Lidén i svenska ligan inklusive slutspel 40 matcher för BC Luleå, han levererade avrundat 11 poäng, 4 returer och 2 assists per match på 26 minuters speltid. I Sverige har han på högsta nivå spelat två år med BC Luleå, fyra år med Sundsvall Dragons och fyra år med Södertälje Kings. Han har totalt 61 landskamper, varav 17 med seniorlandslaget.

Tom Lidén flyttar hem till Södertälje och en civil karriär där han hoppas på nytta av sin civilekonomutbildning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.