Ny klubb för Udominate-stjärnan

WNBA-meriterade speeedkulan Brianna Kiesel var Udominate Baskets bästa spelare förra säsongen – nu har hon klart med ny klubb.

Brianna Kiesel ska kommande säsong spela med polska klubben AZS-UMCS Lublin. Klubben har nu officiellt presenterat henne på sin hemsida.

– Jag har sett den här spelaren göra flera bra prestationer och gillade henne från början. Det var inget att vänta på och vi fattade ett snabbt beslut att skriva kontrakt. Hon passar perfekt in i visionen för mitt lag, hon kan skapa bra spel samtidigt som hon är väldigt bra i försvar. I första hand en pointguard, men kan även användas på position två, säger Wojciech Szawarski, tränare för AZS-UMCS Lublin.

Coachen som även hade laget förra året har till nästa säsong med utökad budget en topp 4-placering som grundmål.

Udominate mötte i EuroCup förra säsongen polska lag som Artego Bydgoszcz och Basket 90 Gdynia. I svenska ligan blev Kiesel utsedd till ”bästa försvarare” och hon snittade 15, 6 poäng,  5,6 returer, 5,7 assists och 2,6 steals.

En notering när det gäller Brianna Kiesels nya klubb är att det förra säsongen bara blev en sjätteplats i polska ligan och sedan respass direkt i kvartsfinalspelet.

x x x x x

Ytterligare en tidigare Udominate-guard ska spela i polska ligan nästa säsong.
Landslagsguarden från Litauen, Santa Okockyte, som förra säsongen lirade i tyska Wasserburg, är klar för Basket Gdynia.

x x x x x

Säsongen 2016/2017 tog Jelena Antic guld med Luleå Basket. Landslagsforwarden från Makedonien flyttade sedan till Wisla Krakow i Polen – men åkte hösten 2017 på en knäskada. Comebacken säsongen 2018/2019 ska ske i Italien då hon nu skrivit kontrakt med Lucca.


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.