Snart dags för final

I NBA-slutspelet nalkas finalen. Efter nattens spel har båda semifinalerna fullbordat fem matcher. Läget är att det mycket väl kan bli så att båda finallagen från de senaste åren inte får vara med i titelfajten denna gång. Både Golden State och Cleveland är i underläge.

Väst: Houston Rockets-Golden State Warriors 3-2 i matcher (bäst av sju)
Öst: Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 3-2 i matcher (bäst av sju)

Houston var bäst av alla lag i grundspelet i NBA med 65 vinster/17 förluster. Nattens 98-94 på hemmaplan innebär att Rockets har regerande mästarlaget GSW i brygga. I de två senaste matcherna har Rockets vunnit på försvar och klassisk slutspelsbasket med sju spelare.

Men det finns i Houston ett stort frågetecken inför avslutningen på serien mot Golden State – guarden Chris Paul åkte på en skada i baksida lår i slutminuten i nattens match. Han hade då signerat en utmärkt insats med 20 poäng, 7 returer, 6 assists, 3 steals och inte en enda turnover. Match 6 spelas redan natt mot söndag svensk tid, oklart om Chris Paul kan spela då.

Av lagen i östra konferensen har Boston Celtics greppet efter att lagen vunnit samtliga hemmamatcher fram till 3-2 i matcher. Boston vann senast då laget för andra gången i serien höll Cleveland på låga 83 poäng, slutresultat 96-83. Match 6 i Cleveland i natt och eventuellt sjunde avgörande i Boston natt mot måndag svensk tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.