Svenska VM-kvaltruppen

Blågula truppen till herrarnas fortsatta VM-kval är uttagen. Det ser ut ungefär som vanligt i förbundskapten Vedran Bosnics lag – ingen Jonas Jerebko, ingen Jeffery Taylor.

En nyhet dock – 18-årige Melwin Pantzar från Real Madrid är uttagen för att se och lära i seniorlandslagsmiljö.

Faktiskt har Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano haft ett finger med i spelet som ledde till att guardtalangen från Märsta hamnade i Real Madrid där han mest spelat i storklubbens ungdomslag – men i år även debuterat i spanska ligan. Det gick till så att Luca Romano för två år sedan hjälpte till så att Melwin Pantzar kunde provspela med Stella Azzurra Roma. Med italienska laget spelade den unge svensken en turnering i Ungern – som slutade med final mot Real Madrid. Efteråt bjöd Real Madrid ner Pantzar till provträning och på den vägen är det.

17 spelare+ 2 reserver är uttagna till landslagslägret som inleds i Södertälje den 18 juni. Senare ska truppen bantas till 14 spelare och som vanligt blir det sdan 12 spelare som kan vara med i respektive match, hemma (Hovet, Stockholm) mot Lettland 28 juni och borta mot Turkiet 1 juli.

Truppen just nu:

Adam Ramstedt, Södertälje BBK
Alexander Lindqvist, Södertälje BBK
Anton Gaddefors, Betaland Capo d’Orlando (ITA)
Christopher Czerapowicz, Tsmoki-Minsk (BLR)
Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins
Jonathan Person, BC Mures (RUM)
Ludvig Håkanson 1996, 1993 Gran Canaria (SPA)
Martin Pahlmblad, Södertälje BBK
Nicholas Spires, Monbus Obradoiro (SPA)
Simon Birgander, Joventut (SPA)
Thomas Massamba, Geneve Lions (SWI)
Tobias Borg, Iberostar Tenerife (SPA)
Viktor Gaddefors 1992 Antibes Sharks (FRA) Uppsala Basket
Melwin Pantzar,  Real Madrid (SPA)
Johan Löfberg,  CB Breogán (SPA)
Denzel Andersson,  BC Luleå

Reserver
Charles Barton Jr., VFL Kirchheim Knights (TYS)
Carl Engström,  BC Tartu (EST)

En notering: Chris Czerapowicz, Sveriges bästa poänggörare hittills i VM-kvalet, ansluter till truppen senare eftersom han blivit inbjuden till en NBA-camp i Dallas och har fått godkänt av förbundskaptenen att vara med där och ansluta till landslaget efter midsommar.

En kommentar

  1. Mikael Blomqvist

    Tycker det är konstigt att det bara 2 spelare från finallagen med i truppen men 3 från Södertälje. Inte har A.Lindqvist varit nå bättre än typ Egal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>