Klart: Tillman tar över

Då var det officiellt och klart – Jens Tillman tar över som ny head coach för Uppsalas ligaherrar.

Mannen med en handfull SM-guld som spelare (Södertälje och Plannja) och en handfull SM-guld som tränare (Telges och Luleås damer) har skrivit på ettårskontrakt plus ett optionsår till förlängning med Uppsala Basket. Enligt klubben – som haft rejäla ekonomiska bekymmer med stora skulder – så har öronmärkta pengar från en stor sponsor möjliggjort att kontraktera Tillman.

Jens Tillman har tidigare jobbat i herrligan med Umeå BSKT, då i en assisterande och rådgivande roll.

Så här säger tränaren och klubben i de första officiella kommentarerna;

- Vi ser nu bygget att nya Uppsala Basket och i den här processen så fanns Jens Tillman tillgänglig vilket vi är väldigt glada för, säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket.

- Det är väldigt inspirerande att vara tillbaka i hemmastaden och det är en stor ära att få coacha Uppsala Basket kommande säsong. Fokus nu är att rekrytera spelare till starten i höst och jag sätter igång med det direkt. Att Axel Nordström är klar betyder mycket då han är en otroligt bra spelare och person, säger Jens Tillman.

När det gäller lagbygget utvecklar Tillman resonemanget för UNT;

– Vi har Axel som första byggsten, och kommer vara måna om vad vi plockar in. Vi måste göra jobbet med bakgrund och scouting. Vi behöver ha förebilder och idoler. Det handlar om man ska vilja träna, jobba och slita. Sedan är det mitt jobb att inspirera dem till det. Man måste ha rätt spelare på rätt plats. Det handlar om att få dem att tycka att det är kul. Det är nummer ett.

– Det är väl ingen omöjlighet att vi tar in någon import. Men vi måste ta det lite i rätt ordning, och se vad det verkligen är vi behöver inom de ramar som finns. Men det skulle kunna finnas plats för någon import, säger Jens Tillman till UNT.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>