Silly: Nyttig med irländskt pass

Borås Basket fortsätter att fynda bland amerikaner som utmärkt sig i den danska ligan. Senaste nyförvärvet är 203 centimeter store forwarden Brian Fitzpatrick – som 2016 lirade ihop med Nimrod Hilliard i Horsens IC.

Brian Fitzpatricks senste insatser noterades säsongen 2016/2017 med 15 matcher för Orli Prostejov i Tjeckien, då blev det snittet 9,8 poäng och 6,6 returer. Han gjorde även 8 matcher i japanska B-ligan med Hikkaido och där blev det 6,6 poäng + 4,8 returer per match.

28-åringen fick förra säsongen förstörd av skada men ska nu vara redo för spel i svenska ligan med Borås. En nyttig sak för klubben i lagbygget är att denne amerikan även har ett irländskt pass.

- Vi vill kunna skapa ytor mer än vi kunde förra året. Det tror vi att Brian Fitzpatrick kan hjälpa oss mycket med tack vare sin ”range”. Brian är tuff och fysisk när han spelar försvar på stora spelare och så kan han ”löpa golvet”, vilket bådar för att vi ska kunna spela snabb basket. Hans ålder (28 år) är en fördel som jag ser det – mitt i sina bästa år som basketspelare och med mycket rutin och från åren som proffs i Europa, säger Borås Baskets assisterande coach Henrik Carlsson till klubbens hemsida.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>