Silly: Långtidskontrakt med mera

Dagens stora silly season-nyhet är att Norrköping Dolphins guldcoach Adnan Chuk stannar kvar i klubben och i svenska ligan. Inte ett år, inte två, inte tre…. nej… ”Årets coach” från förra säsongen har skrivit på för hela fem nya år.

- Känns skönt och roligt att kunna bygga vidare på SM-guldet och förhoppningsvis testa vingarna i Champions League. Det vore stort för spelarna, klubben, fansen och hela Norrköping att få vara med om ett sånt äventyr. Jag vet också att det inte är gratis, detta är något som inte ryms inom klubbens ordinarie budget, och föreningen behöver hjälp ekonomiskt för att genomföra det, säger Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Kommande säsong vill Chuk behålla helst hela guldlaget

- Absolut. Vi har pratat med vissa och ska fortsätta prata med resten nu framöver. Vi har en plan hur vi ska gå vidare och ska känna på spelarna vad de tycker och tänker.

x x x x x

20-årige forwardstalangen John Brändmark från Borås har fått de två senaste säsongerna förstörda av skador. Förra säsongen kom han tillbaka såpass att han fanns med i Borås i de nio avslutande matcherna med korta inhopp (snitt knappt fem minuter).

Nu har han valt att försöka göra en nystart i liganykomlingen Köping Stars.

– Det ska bli kul med en ny utmaning, det är ett stort steg att flytta men är grymt taggad på att flytta upp och starta säsongen, säger Brändmark till klubben hemsida.

x x x x x

En spelare som håller sig kvar i samma ligaklubb är Kristian Heder Ternell som förlängt med Nässjö Basket.

- Jag ser oerhört mycket fram emot en säsong till i Nässjö Basket. Det finns mycket som vi som lag och klubb har att bevisa efter förra årets många motgångar och förluster. Jag tror att vi tillsammans, klubb, spelare, ledarstab och fans kan lyfta Nässjö Basket till nya höjder, säger forwarden som förra säsongen snittade 4,6 poäng och 2,6 returer på 18 min/match.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>