Operation i Umeå ger nytt hopp

Olle Lundqvist från Östersund är en av svensk baskets stora talanger. 18-åringen har dock under ett par års tid dragits med knäproblem, så kallat hopparknä, med en inflammerad knäskålssena och dessutom en medfödd tagg som skavde i knäskålen och orsakade mera smärta - men nu finns nytt hopp efter en operation i Umeå.

Specialistläkaren Håkan Alfredson i Umeå opererade Lundqvist knä i går tisdag och baskettalangen berättar om det i Östersunds-Posten.

– Håkan Alfredsson har gjort massor av sådana här ingrepp så det känns väldigt bra,  säger Olle som efter vila och rehab väntas kunna träna för full igen i september.

Ett nytt besked är att han inte tänker sig spel i USA.

– USA är avskrivet. Där blir man fast i ett och samma lag i fyra år och på så sätt känns Europa bättre. Där får man också spela mot seniorer. Men även Jämtland är ett alternativ, säger Olle Lundqvist till ÖP.

18-åringen har faktiskt hunnit testa på ligaspel i form av korta inhopp med Jämtland Basket under fyra säsonger (!).
Förra säsongen drogs han med knäsmärtor hela tiden, spelade ändå 26 matcher, knappt 18 minuter i snitt, och ungefär 7 poäng, 3 returer och 2 assists.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>