Umeå testar fem nya

Umeå BSKT har som bekant klart med en spelare för nästa säsong, det är Chris Singhateh från Gävle som tidigt fick sitt 1+1-avtal förlängt. I övrigt handlar det om väntan på definitiva besked från stjärnorna Arik Smith och Eric Gilchrese (deadline 15 juni) om de ska utnyttja sina utköpsklausuler eller inte.

Budskapet från sportchefen Luca Romano har varit tydligt – att ingen brådska gäller att lägga lagpusslet inför 2018/2019.

Nu är det i alla fall klart att Umeå BSKT kommande dagar ska testa fem nya spelare. De första lirarna ska landa i Umeå sent i kväll onsdag, och en ”tryout”-period arrangeras med träningar från och med fredag till och med måndag.

Bloggen har ännu ingen riktig koll på alla de här testspelarna. Det är i alla fall två amerikaner som spelar på positionerna 4/5. Namnen är Devon Williams och Jerrah Young.  Det blir till att besöka träningshallen för att kika närmare på dessa herrar.

Gästar Umeå gör även en fransman - det är guarden Davy Baltus, som förra säsongen snittade åtta poäng på 18 min/match i norska Baerum.

Därtill handlar det om ett par unga svenska framtidsmän. Pointguarden William Hansson, nu 20 år, från Luleå uppvaktades av Umeå redan under förra årets silly season, men då blev det inget. Till Umeå kommer även Tommy Nordin från Östersund som blir 19 i sommar och som ska börja plugga i Umeå.

Under tryout-dagarna blandas lagträning med koll på individuell skills. Deltar gör givetvis även egna unga Umeå-produkter som Tintin Grahn, Axel Lindgren Hemmingsson och Nils Botold. Även mer rutinerade snubbar som Egal Saleman, Albin Frank, och Amir Mohammady lär knyta dojjorna och lira med. David Jallow ett annat namn som kan dyka upp.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>