Silly: Värvar från Kongo

Jämtland Basket har gjort klart med sin första importspelare inför nästa säsong. Valet föll på  Evariste Shonganya Tolembo ifrån Demokratiska Republiken av Kongo. En 26-årig powerforward på 203 /eller 204 centimeter som närmast kommer från spel med Monastir i Tunisien.

Spelaren presenteras av klubben som ”en av de kanske snabbaste och mest atletiska stora spelare som någonsin satt sin fot i Östersund”.

Coach Torbjörn Gehrke har sin bild och beskriver nyförvärvet så här;

”För två säsonger sedan dök Evariste upp på Bosse Wagenius (Jämtlands Scout) listor. Han såg lite ”rå” ut i sitt spel, hade aldrig varit i Europa och var för dyr för oss så valet föll då inte på ”Eva”. Nu känns tiden mogen för Evariste att hjälpa oss då vi två år i rad försökt spela snabbt utan att för den delen vara ”minst” i SBL. Med Evariste kommer vi att få det vi sökt men inte riktigt hittat tidigare – dvs. en atletisk center/forward som kan spela försvar på alla fem positionerna, springa golvet med de allra minsta och snabbaste spelarna, blocka- och ändra skott samt spela med både ryggen- och ansiktet mot korgen. Min förhoppning är förstås att Evariste skall ge både mig som coach, laget och publiken en spelare som kommer att skapa oro för motståndarna i vårt tresekunders område pga. hans atletism och skott-blockar förmåga samtidigt som han inte drar ner vår snabbhet och flexibilitet i anfall – tvärt om. Evariste har också en läskig förmåga att ta sig till ringen och göra mål. Jag förväntar mig inget annat än att Evariste skall tillhöra den absoluta toppen vad gäller stora spelare i SBL kommande säsong, om inte rent av fightas om att vara den bästa!”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.