Silly: Ny delfin från Australien

Det kommer en ny delfin till Svenska Basketligan Dam – ända från Melbourne, Australien.

Norrköping Dolphins har värvat Geraldine McCorkell, forward/center på 185 cm, som kommer från collegespel i USA där hon senaste säsongen med Idaho Vandals i Big Sky Academic All-Conference gjorde bra ifrån sig som startspelare (31 min/match) med snittet 16,5 poäng och 7,8 returer. Australiensiskan är ett hot både utifrån och nära korgen, hon hade sista året på college exempelvis 35,7 procent från trepoängsland och 88,8 procent från strafflinjen. Under sommaren spelar McCorkell hemma i Australien med Melbourne Tigers.

- Med henne på planen kan vi ”göra golvet större”. Sofia (Pelander) får mer utrymme under korgen och vi kan spela båda samtidigt. Våra guards kommer få mer tid att sätta fötterna rätt och skjuta bollen. Hon kommer bli väldigt viktig för oss. För mig var det viktigt att skriva kontrakt med en spelare som skjuter bra, säger Norrköpings coach Jurgita Kausaite.

Klar för Dolphins trupp 2018/2019 är även 21-åriga guarden Randi Abrahamsson som förlängt sitt kontrakt för ett fjärde år i Norrköping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>