jubel

Vilt svenskt jubel

Bloggen klev in i stugan från hettan i den svenska sommaren och råkade fastna vid svenska landslagets nyckelmatch i pågående U20-EM. En riktig rysare mellan Sverige och Ryssland som gick till förlängning med 72 lika efter full tid.

I början av förlängningen sköt Klara Lundquist en trea som gav blågult 75-72. Sedan såg det för en stund ut att bli riktigt jobbigt då den svenska guardstjärnan blev utfoulad och ryskorna fick med sig även ett par andra domslut. Men jättenervösa ryskor missade både straffar och skott – samtidigt som andra svenskor klev fram.

Eller vad sägs om Cajsa Uhrström som bombade i trepoängsskott – hon sänkte sju av åtta treor i matchen inklusive den hyperviktiga till 82-79 med en minut kvar av förlängningen, totalt 25 poäng för Uhrström (som nyligen gjort klart med ny klubb då hon lämnar Norrköping för att kommande ligasäsong spela med Wetterbygden – som coachas av U20-landslagets coach Frasse Pinto).
Slutresultatet fastställde Helene Haegerstrand med två straffkast.
Klara Lundquist summerades för 22 poäng, 11 assists och 9 returer.

Slut Sverige-Ryssland 84-79.
Svenska poäng: Cajsa Uhrström 25, Klara Lundquist 22, Helene Haegerstrand 9, Lovisa Hjern 8, Ndey Ramou Jeng 8, Anna Dahl 5, Crystel Bittar 5, Ida Fredrikson 2.

Efter matchen vilt svenskt jubel. Tacka för det. I stället för jobbigt vidare spel om nedflyttningsplatser – så är Sverige nu framme i kvartsfinal – där motståndet blir Nederländerna. Tid torsdag kl. 13:30.

U20 EM-matcherna sänds live och mer info om turneringen finns här

Bilden: Blågult segerjubel efter övertid mot Ryssland.
Foto: fiba.basketball

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>