IMG_3706 ny

Officiellt: Svensken i drömlaget

Golden State Warriors har nu officiellt meddelat att klubben tecknat ettårskontrakt med svenske NBA-veteranen Jonas Jerebko.

Tanken svindlar så smått.  Det vore väl fel att använda orden ”plötsligt händer det” för Jerebko har inte vunnit på en skraplott – men vinst är det lite bingo att han får spela i drömlaget med alla stjärnorna, inklusive Kevin Durant som nyligen officiellt förlängde sin tid i Oakland. Andra nya lagkompisar blir killar som Steph Curry, Klay Thompson, Draymond Greeen, Andre Iguodala och DeMarcus Cousins.

– Det är världens bästa lag, det kan inte bli så mycket bättre. En ring är drömmen så det var inte så mycket att tveka på. Det ska bli jäkligt kul att dra igång, säger Jerebko själv till sportbladet.

Jonas Jerebko har jobbat ihop till den här drömchansen under nio år i världens största basketliga. Han har visat att han – även i slutspelsmatcher – kan komma in från bänken och göra ett bra jobb. Han har gjort 562 matcher i NBA, 32 framträdanden i playoffsammanhang. Senaste säsongen i Utah snittade 31-åringen 15 min/match (74 matcher/19 som starter) och levererade 5,8 poäng och 3,3 returer i snitt. Han passade på att höja sitt trepoängsskytte till 41,4 procent.

En annan anledning till att han fått kontrakt med Golden State är ligans regler om lönetak. En klubb med stora stjärnor som sitter på stora kontrakt behöver även spelare som kan göra jobbet för en ”minimilön”. Enligt tidigare uppgifter ska Jerebkos årslön ligga runt 36 miljoner kronor. Kevin Durant nöjer sig med 264 miljoner och Steph Curry ligger på 330 miljoner kronor.

Jerebko kommer att spela i tröja nummer 21 i Warriors.

Bilden: Jonas Jerebko lade ut sin Foppa-hyllning på Instagram – anledningen till valet av tröjnumret.

P.s. När det gäller löner. LeBron James skrev nyligen på ett fyraårskontrakt med sin nya klubb Los Angeles Lakers – där hans årslön i snitt blir cirka 339 miljoner kronor. ”King James” har även lite sidoinkomster – ett livslångt avtal med Nike där det för närvarande ramlar in över 300 miljoner kronor per år.

2 kommentarer

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Bra med snabba läsare! inlägget blev uppdaterat bara minuter senare, en siffra föll bort. 41,4% är det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>