Umeå-coachen till Minsk

Juli och högsommarvärme – men ingen hängmatta för en coach som ska leda sitt lag i tre olika ligor till hösten. Närmast stundar resa till Minsk i Vitryssland för A3 Baskets Jan Enjebo.

– Vi vet sedan tidigare hur det ser ut preliminärt med tre grundsammandrag i Riga, Lettland, Minsk, Vitryssland och Kosice, Slovakien. Nu till helgen är det träff för klubbarna i östeuropeiska ligan, jag kallar den så, på söndag ska vi gå igenom säsongens upplägg och gör allt klart, säger Umeå-coachen.

”Östeuropeiska” ligan har numera bytt namn till EWBL, European Womens´Basketball League. Från Sverige deltar Umeå och Luleå, precis som förra säsongen.

Uppdatering: En anledning till att EWBL förlagt sitt upptaktsmöte till Minsk – är att damernas U17-VM spelas just där så delegataerna kan kombinera med att kika på lite VM-basket. Lördag är första speldag i den turneringen.

I EuroCup deltar Umeå – samt för Sverige även Södertäljes damer. Första omgången där spelas 24 oktober. Umeå inleder hemma mot Turkiska Botas.

x x x x x

Jan Enjebo kan ta helgresan till Minsk, då den tidigare planerade NBA-campen i Umeå i slutet av juli blev inställd på grund av få anmälda.
– Vi vill fortfarande göra NBA-Camp i Umeå, men har mer jobb att göra bland annat när det gäller att berätta vad campen innehåller och vilken nivå det handlar om, förklarar Jan Enjebo.

x x x x x

A3 Basket jobbar för närvarande med saker som säsongens spelschema för svenska ligan.
– Det måste göras en del matchändringar med anledning av vårt Europaspel.

Uppdatering: Umeås damer inleder svenska ligaspelet borta mot Högsbo sista helgen i september. Även hemmapremiären sker mot en liganykomling.
– Vi har precis fått klart att matchen hemma mot Wetterbygden spelas onsdag den 10 oktober, det blir intressant att se deras Lollo Halvarsson mot vår Lisa Koop, säger A3 Baskets klubbchef Lotta Enjebo.

x x x x x

Umeå har en spelartrupp med tolv spelare – där det dock återstår formellt kontraktsskrivande med Umeå-talangen Moa Dellbro.
– Jag vill ha henne med och hon vill vara med, säger Jan Enjebo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.