En sommarmix

Johan Löfberg började lira i Högsbo Basket, som 20-åring blev han i Örebro ”Årets rookie” i basketligan och stack sedan utomlands. Det går fortsatt bra och han har precis klart med nytt kontrakt i Breogán som han följer med upp i spanska förstaligan.

x x x x x

Lönerna inom idrotten varierar. I USA är det mesta öppet och redovisat, bland annat genom sajter som spotrac.com. Så nu vet vi att Jonas Jerebko tog en rejäl lönesänkning (typ halverad lön jämfört med i Utah Jazz) för chansen att spela i drömlaget Golden State Warriors. Ettårskontraktet med Warriors rapporteras vara på exakt 2.176.260 dollar, vllket är drygt 19 miljoner kronor.

x x x x x

Adam Engström lämnar Blackeberg och blir med ett tvåårskontrakt ny assisterande coach för liganykomlingen Köping Stars, vars head coach som bekant är Panagiotis Nikolaidis.

x x x x x

Visby Ladies har spikat sin ledarstab för säsongen 2018/2019. Vid sidan av nye head coachen Evind Möstl kommer spelarlegenden Marie Söderberg att fortsätta som assisterande coach.

x x x x x

Sara Gunnarsson lämnar ligan och Mark Basket. Nya uppgiften blir att hjälpa Borås Basket i en satsning uppåt i seriesystemet från division två.

x x x x x

Uppdateringar;

FIBA Europe Cup för herrarna startas med två kvalomgångar. I första omgången går Södertälje Kings in med spel borta 20/9 och hemma 26/9. BC Luleå kliver in i handlingen i den andra kvalomgången med speldatum 3 och 10 oktober. Lottningen är den 31 juli i München.

x x x x x

AIK Basket har inte gett upp tanken på att få upp klubbens herrlag i basketligan. Nya tag och bättre förutsättningar gäller inför kommande säsong i Superettan.
– Vi vill gå upp. Det kan jag förmedla, deklarerar nye sportchefen Peter Grinbergs Anell för ÖP:s basketblogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.