Klart: Stjärnan bärgad

En rejäl silly season-dag toppas med beskedet att landslagsstjärnan Thomas Massamba blir BC Luleås nya spelfördelare. Svenska toppklubben i norr har visat musklerna.

- Det är den spelaren som varit högst upp på vår lista. Vi har haft en positiv dialog under en lång tid. Vi får in en starter från landslaget som har vinnarkultur i sig. Det här vet vi att Luleåpubliken kommer att älska, säger klubbdirektör Lars Mosesson.

- I en säsong där vi får ett spännande och roligt BC Luleå känns det jättebra att få in Thomas rutin och erfarenhet, säger coach Peter Öqvist.

- Det känns skönt att ha skrivit på. Jag har alltid velat spela för Luleå sedan Plannja-tiden och nu får jag chansen att göra det. Jag har pratat med Mosesson och många lag utomlands och jag är glad att det blivit klart nu, säger Thomas Massamba i ett pressmeddelande.
Han fortsätter;
- Luleå är kanske den mest professionella klubben i Sverige. När man spelar mot Luleå så vill man verkligen vinna. Under finalserien 2017 blev jag väldigt väl bemött av BC Luleå och sen har jag också en spion i min bror Brice som berättat hur professionell klubben varit mot honom.

Svenska landslagets startande pointguard har totalt 115 A-kamper. Han kommer närmast från spel med schweziska Lions de Genève. Tidigare har han spelat i en rad länder som Bulgarien, Polen, Cypern, Kosovo och Tjeckien.

Tidigare klubbar: Lions de Genève (Schweiz), MKS Dabrowa Gornicza (Polen), Södertälje Kings, Sigal Prishtina (Kosovo), Keravnos (Cypern), Michelin Etha (Cypern), CEZ Nymburk (Tjeckien), Lukoil Academic (Bulgarien), 08 Stockholm, Solna Vikings

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>