Returkungen klar för Umeå

Svenska ligans returkung André Nilsson är klar för fortsättning med Umeå BSKT. Den 209 centimeter långe centern (fyller 28 år i september) från Sundsvall är därmed på väg in i sin tredje säsong i Umeå.

– Vår absolut viktigaste pusselbit och det är honom det mesta i spelet kretsar runt, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

André Nilsson har utvecklats under två säsonger i Umeå. Den forne inhopparen under sju säsonger i Sundsvall har numera en central roll. Kom till Umeå BSKT till 2016/2017 då han fick drygt 20 minuter per match med snitt 8,6 poäng + 5,6 returer.

2017/2018 spelade han drygt 29 min/match och var då nära att snitta en ”dubbel-dubbel” med sina 9,7 returer och 12,4 poäng per match. Noteras kan att han även blockade 1,6 skott per match. Han gör mål på vartannat skottförsök (52,5 procent).

– Har han en dålig match så förlorar vi, det är ett ansvar som de flesta basketspelare vill ha, säger Jesper Gustavsson.

André Nilsson själv ser fram mot sin tredje säsong i Umeå;
– Jag ska försöka ta en lite större ledarroll. Jag börjar bli en av de äldre i laget och ska försöka hjälpa till som en ledare på plan.

Mer läsning: Redo axla större ansvar

Mer läsning: ”Hans tid i landslaget kommer”

Ligans bästa returtagare 2017/2018
1. André Nilsson, Umeå BSKT, snitt 9.73 returer/match.
2. Jocke Kjellbom, Norrköping Dolphins, snitt 9.10.

Bilden: André Nilsson i aktion. Foto: Abebe Asres/VK.

Med André Nilssons nya kontrakt har Umeå BSKT klart med sex spelare i truppen inför 2018/2019. Förlängt har även Chris Singhateh, Rami Ghanem, Anton Leth. Nyförvärv är Daniel Eliasson (Nässjö) och Devon Williams (USA).

Inom kort kommer klubben att presentera fler namn.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.