Silly: Kvar i mästarlaget – med klausul

Vråken-fostrade Luleå-tjejen Allis Nyström sökte nytt jobb ute i Europa. Men det har inte blivit något och nu är det klart att hon trots allt blir kvar i mästarlaget Luleå Basket. Valet blev till slut ett nytt ettårskontrakt för forwarden som förra säsongen snittade 11 poäng + 9 returer.

- Att spela i Europa är fortfarande min dröm och mitt mål. Jag är glad att det gick att hitta en lösning med Luleå Basket, säger Allis Nyström i ett pressmeddelande.

Luleås coach David Visscher beskriver läget så här;

”Vi har gjort klart med en stark, rivig powerforward på 184 cm. Hon är kvick och explosiv för sin storlek och en extremt duktig returtagare. Hon kan spela försvar på både stora spelare nära korgen men klarar även av att spela på kortare guarder om det behövs. Hon är en jättetrevlig person och verkligen en lagorienterad spelare. Hon kommer att bli extremt viktig för oss i den kommande säsongen. Hon kommer från Sverige och heter Allis Nyström.”

Bloggen tog ett snack med Luleås klubbdirektör Christer Sehlin. En intressant sak är att Allis Nyström i sitt nya kontrakt har en klausul så att hon fram till och med den 30 augusti fortfarande kan leta Europa-jobb!
- Hon har möjlighet att jaga sin dröm i några veckor till, säger Christer Sehlin.

Det var inte så att ni gett upp chansen att behålla Allis?
- Vi hade inte alls avskrivit henne, men antog att hon skulle hitta något. Samtidigt har vi hela sommaren haft en dialog med Allis och hennes agent. Sedan vet jag inte om det är så att det blivit färre jobb, det är en tuff marknad där ute.

Fick hon en bra löneförhöjning?
- Vi pratar inte utåt om pengar och lön, men jag kan säga att både Allis och vi är nöjda med kontraktet.

Ni har nu klart med flera stora spelare. Hur är dagsläget när det gäller Anna Barthold?
- Det är fortfarande så att vi för en dialog med henne och vi hoppas att hon ska spela med oss även nästa säsong. Med Anna Barthold skulle vi få en väldigt bra rotation med stora spelare. Men inget är klart.

Någon deadline på Barthold-frågan?
- Vi ser fram mot ett besked så snart som möjligt, säger Luleå Baskets klubbdirektör.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>