Nu väntar Serbien

De svenska U18-damerna spelade sent i går kväll EM-åttondelen i Udine, Italien. Resultatet blev en (väntad) förlust med 47-59 mot Lettland. Minus tolv poäng var ingen katastrof på något sätt, men de offensiva problemen kvarstår i laget som denna gång bara sköt 28 procent från golvet och 47% från strafflinjen.

Noterbart är att Moulayna Johnson (AIK Basket) var i spel för Sverige efter att ha missat gruppspelet på grund av sjukdom. Nu bidrog hon på 30 minuter med 10 poäng (4 av 14 på skottförsöken) och 15 returer. Poängbäst i blågult Tova Sabel med sina 12 på 21 minuters speltid (4 av 8 skott i korgen).

I dag torsdag klockan 18:45 börjar det dra ihop sig för Sverige i det viktiga placeringsspelet (platserna 9-16) med kamp om att behålla platsen i A-divisionen (lag 14-16 blir degraderade). Motståndare i dag är Serbien.

Matchen sänds fritt på Fibas Youtubekonto

Matchfakta U18-EM åttondelsfinal
Lettland-Sverige 59-47 (13-10, 14-14, 20-14, 12-9)

Poäng, Sverige: Tova Sabel 12, Moulayna Johnson 10, Matilda Ahlberg 8, Patricia Elias 6, Precious Johnson 4, Sara Lundqvist 3, Vanessa Taylor 2, Emelie Erlandsson 2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>