Klart: Umeås sista jänkare ”ett fynd”

Efter en längre tids osäkerhet kring den sista USA-platsen i truppen inför 2018/2019 har Umeå BSKT värvat klart. Den tredje nya amerikanen till truppen betraktar klubben som ännu ett fynd.

– En av de bästa rekryteringarna till den svenska ligan i år, säger sportchefen Luca Romano.

Spelaren det handlar om är 26-årige komboguarden Josh Greene (183 cm) från Lakeview Terrace i Kalifornien. Han spelade på college i NCAA med California State Northridge i Los Angeles. Han har tidigare som proffs i Europa imponerat i andraligorna i Italien (Termoforgia Jesi) och Frankrike (Le Havre). Att han nu hamnar i Umeå och Sverige beror på att han hade en misslyckad säsong 2017/2018 med sejourer i tre olika klubbar i tre länder; Craiova, Rumänien, Sopron, Ungern och Karlsruhe, Tyskland (andraligan), och som följd svaga siffror i statistiken.

– Trots tuffa säsongen så har vi fått otroligt bra feedback från hans gamla coacher och det är ändå det jag nånstans tycker betyder mest, att vi har folk här med hög karaktär och vill spela lagbasket, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Umeås nya spelarfynd

– Mina erfarenheter har gjort mig starkare. Det är rejäl tändvätska inför denna säsongen som jag ser fram mot med Umeå BSKT, säger Josh Greene i ett pressmeddelande.

Joash Greene ska landa i Umeå under tisdagen.
– Jag har tränat varje dag inför denna säsongen. Sedan har jag även spelat i sommarligan, the Drew League tillsammans med bland annat Gerry Blakes (Norrköping Dolphins förra säsongen). Jag lärde känna Gerry i slutet av förra säsongen när Norrköping kontaktade mig då de behövde en ny guard. Gerry har berättat mycket om Svenska basketligan. Det var ett erbjudande som lockade mycket men jag kunde inte ta det av familjeskäl, säger Umeås nyförvärv Josh Greene.

Josh Greene är även god vän med förre detta Umeå spelaren Omar Krayem
— Josh är som en riktigt bra ”old School player” med ett mid-range skott som är mycket värt. Han jobbar hårt varje dag på och utanför planen. Han är i gymmet tidigt och skjuter sina skott varje dag. Han har en stor kropp och är en poänggörare samt snabbfotad försvarare med en enorm vinnarattityd. Jag gillar att spela med honom varje gång jag kan när vi är hemma samtidigt, säger förre Umeå spelaren Omar Krayem i pressmeddelandet från BSKT.

Bilden: Josh Greene kommer närmast från PS Karlsruhe Lions.
Foto: PSK Lions.

Truppläget i Umeå BSKT
Klara förlängningar: André Nilsson, Chris Singhateh, Rami Ghanem, Anton Leth. Nära förlängning: Egal Saleman, Albin Frank, Fredrik Björnsson, Amir Mohamadi.
Nyförvärv: Daniel Eliasson (Nässjö), Devon Williams (USA), DeAndre Mathieu (USA), Josh Greene (USA).
På väg in i träningstruppen: Tommy Nordin (Östersund) + lokala talanger från KFUM Umeå.
Spelar ej hösten 2018: Eric Gilchrese.
– Blev kallad till starten av lagträning denna vecka, men har svarat att han vill vara med familjen och ha tid att jobba upp sitt eget företag. Han har kontrakt med oss, vi får se hur det blir efter nyår, säger sportchef Luca Romano.
Förluster: Arik Smith (Bratislava), Alex Varytimiadis (oklart), Nick Schlitzer (oklart), Nathan Dawit (oklart /Uppsala?).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.