Silly: Ska bli tre jänkare

Senaste rapporten runt Uppsalas herrligalag säger att det ska bli tre jänkare i truppen.

Två amerikanska guarder och en USA-center ska vara aktuella. Klubben räknar vidare med tio svenska spelare utöver den enda som nu har kontrakt = Axel Nordström. Samling för lagträning ska ske i början av september.

– Det kommer att hända saker de kommande två veckorna, det kan jag lova. Vi har sju–åtta spelare som är redo att skriva kontrakt och väntar på att det ska ske. Det har varit svårt att hitta boende till spelarna och därför har signeringarna dragit ut på tiden, säger Daniel Fixelius, ordförande i Uppsala Basket till unt.se

– Vi missade slutspel förra säsongen och det är inte acceptabelt. Uppsala är ett lag som ska vara i slutspel och gå så långt som möjligt där. Därför har vi vidtagit åtegärder som vi tror är nödvändiga för att prestera bättre, säger Daniel Fixelius.

I ryktesfloran med svenska namn förekommer mer eller mindre alla de ligaspelare som ännu inte har kontrakt, exempelvis Nathan Dawit, Egal Saleman, Andreas Person, Nils Johansson, med flera. Några Uppsala-spelare från förra säsongen är också aktuella.

När det gäller Egal Saleman så pågår fortsatta förhandlingar om förlängning med Umeå BSKT och Egal tränar för fullt med Umeå-laget.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.