Jan Enjebo på jakt

Umeå-coachen på jakt

A3 Basket Umeås headcoach Janne Enjebo är inte bara på jakt efter ett SM-guld – han är även ute efter annat storvilt än Luleå Basket.

Bloggen fick tag på Umeå-coachen som för närvarande befinner sig djupt inne i de jämtländska skogarna. Han fick en kanonstart på årets älgjakt.
- Jag sköt en kviga i lördags morse. Sedan har vi sett mycket älg men det har inte varit så många tillfällen till säkra skott, rapporterar Janne Enjebo.

Fullträffen i lördags innebar visst jubel i spelartruppen – som då träningsmatchade mot Alvik i Umeå. Det är nu garanti på en lagmiddag bestående av älgkött!
- Det är en tradition jag har med lagen jag coachar att bjuda på älgmiddag, jag har även gjort det i Luxemburg och oavsett om jag fällt någon egen älg eller inte. För de flesta svenskar är det inget nytt, men importspelarna har sällan ätit älg förut.

När blir årets älgmiddag?
- Planen är att det ska bli under det långa landslagsuppehållet i november, då är det 18-19 dagars matchuppehåll och förutom att vi ska träna hårt så blir det mera teambuilding då med att göra lite annorlunda saker tillsammans, exempelvis ska vi gå och titta på ishockey med Björklöven.

Vad säger du om träningsmatcherna mot Alvik som du missade?
- Från början var det tänkt att de matcherna skulle gått en helg tidigare, nu blev det ändrat och Micke (Blomqvist) tog hand om coachningen då jag i år måste följa jaktreglerna och delta under sex jaktdagar. Jag har fått bra rapportering och ett samlat intryck av de här två första matcherna som inte handlade om att coacha för vinst utan var viktiga för att testa olika situationer och komma i gång inför de fyra högkvalitativa internationella träningsmatcher som nu väntar oss i Italien och Ryssland. På vår resa behöver vi få tydliga bilder av vad vi kommer att behöva prestera sedan under tävlingssäsongen.

Janne Enjebo kommer tillbaka till Umeå på torsdag. Truppen åker till Venedig i Italien på lördag.

Bilden: Janne Enjebo på pass. Foto: Privat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>