Silly: Första (?) jänkaren klar

Då har Uppsala Basket klart med den första (?) jänkaren – av de tre USA-importer som tidigare aviserats till coach Jens Tillmans lagbygge.

Guarden Xavier Cannefax, 29 år och 188 centimeter  kommer från collegespel med Warner Pacific i Portland, Oregon, på NAIA-nivå med där han visat bra siffror med ”The Knights”, 2017/2018 snittade han på 33 matcher och drygt 31 min/match, 18.6 poäng, 3 returer och 3.5 assists. I distansskyttet blev det då 32 procent från trepoängsland. Han prisades också som en ”NAIA All American”.

- Vi är fantastiskt glada över att ha gjort klart med Xavier. Han verkar vara otroligt all-round, såväl som en fantastiskt bra skytt. Det ska onekligen bli väldigt spännande att se honom i det röda linnet, säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket i ett pressmeddelande.

En intressant uppgift lämnar Immelgård i en färsk intervju med UNT där han svarar på frågan om det kommer fler amerikaner?

– Det kan jag inte svara på så här, det är han som kommer nu. Och det är ett ständigt arbete att inte överskrida budget utan vi försöker hitta en nivå som passar Uppsala Basket.

Denna vecka testar Uppsala, som Bloggen tidigare rapportrat, guarden Davy Baltus (innehar franskt pass) som förra säsongen spelade i Norge och tidigare varit på tryout i Umeå. Kommande helg ska Uppsala träningsspela både lördag och  – då mot Superettan-laget Djurgården Basket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>