BC Luleå +8 mot Umeå BSKT

Kvällens träningsspel mellan BC Luleå och Umeå BSKT slutade med hemmaseger med +8 efter en till stora delar jämn match. Det diffade bara två poäng (94-92) med 1:29 kvar på klockan. Men Luleås nye amerikanske guard Corban Collins tog hand om affärerna i slutet och gjorde då åtta raka poäng. BC:s lagkapten Tim Kearney satte 4 av 5 från trepoängsland.
För Umeå visade centern André Nilsson fina takter med 22 poäng (11 av 13 skott) och 11 returer. Pointguarden DeAndre Mathieu 17 poäng + 9 assists. Egal Saleman kom igång i andra halvlek och blev poängbäst med sina 23.

En given snackis efter matchen i Luleå var att Umeå-centern André Nilsson, 209 cm, var där uppe i Norrbotten – och inte i Helsingborg där landslaget, med rejäla skadeproblem på stora spelare,  tränar inför söndagens EM-kvalmatch mot Danmark.
– Vi får köpa hur det funkar i basket-Sverige, men jag måste säga att jag är besviken, säger Umeås coach Jesper Gustavsson, som hört av sig till förbundskapten Vedran Bosnic med budkapet att André borde få sin chans att visa upp sig i blågult sammanhang.

Mer läsning: Gav svar efter blågula nobben

Umeå-coachen om träningsmatchen mot Luleå en vecka innan ligapremiären:
– Båda lagen saknade gubbar och vi spelade på alla tio inklusive Nils Botold. Grabbarna gjorde det överlag bra och vi tog hand om bollen bättre i andra halvlek. Jag är nöjd med mycket av grunden, men det är också många saker som ska grenas ut. Just nu är vårt spel lite förutsägbart, vi behöver slipa till det så vi har fler vapen. Kommer vi med bara basics, då vinner lagen med större budget.

Matchen slut: BC Luleå-Umeå BSKT 102-94 (23-19, 29-19, 23-31, 27-25).
Poäng Luleå: Corban Collins 28, Tim Kearney 15, Daniel Alexander 14,  Robert Gilchrist 14, Tavarius Shine 13, Brice Massamba 7, Anton Kobylak 6, Daniel Hansson 3, Karl Persson 2.
Poäng Umeå: Egal Saleman 23, André Nilsson 22, DeAndre Mathieu 17, Daniel Eliasson 12, Devon Williams 11, Chris Singhateh 5, Rami Ghanem 2, Albin Frank 2.

x x x x x

Startfemma BC:
Corban Collins, Daniel Hansson, Tavarius Shine, Daniel Alexander och Robert Gilchrist.
(borta på landslagsuppdrag Thomas Massamba och Denzel Andersson)
Startfemma BSKT:
DeAndre Mathieu, Daniel Eliasson, Chris Singhateh, Egal Saleman och André Nilsson.
(Josh Greene sjukj)
Domare: David Lövgren, Thomas Nahlin, Rickard Lundberg.

Hemmalaget Luleå är ofina värdar som tar ledningen med 4-0. Umeå hakar på, läget 10-8 i mitten av första. Efter åtta minuter 17-16. Från Umeås bänk har vi fått se Devon Williams, Albin Frank, Rami Ghanem och Anton Leth. Nio gubbar på golvet i Q1. Sju Umeå-spelare har gjort poäng i Q1. Även Luleå använder nio man och sju kom med i poängprotokollet. Från bänken; Brice Massamba, Tim Kearney, Karl Persson och Anton Kobylak.
Första perioden slut: Luleå-Umeå 23-19.

I andra perioden 33-32 efter prick fem minuter. André Nilsson är uppe i 10 gjorda poäng. Sedan gör Tavarius Shine två poäng + bonuskast för BC, samt timeout Peter Öqvist. 36-32. Saleman får ett par bra lägen för treor, men bollen vill inte trilla i. 38-33 efter sex och en halv minut. Umeå sätter in 16-årige Nils Botold! I Luleå kommer även Ville Larsson in. Ett snyggt samspel Mathieu – Nilsson ger 38-35. Vid 41-35 efter en trea av Kearney är det timeout Umeås Jesper Gustavsson. 2:49 kvar till paus. Miniryck av BC upp till 44-35. BSKT tar in startseplarna sista två min. före paus. 47-37 med 48 sek. kvar. Q2 avslutas med en vacker trea av Kobylak.
Andra perioden: Luleå-Umeå 29-19.

Ställningen i paus: Luleå-Umeå 52-38.
Matchens man så långt Umeås center André Nilsson (som förbundskapten Vedran Bosnic inte kallat in i blågult trots alla skador på stora spelare). Nilsson har satt 6 av 6 skott för 12 poäng, plus tagit 7 returer. Han har även 1 assist och 1 steal. Näst bäste poängplockare för Umeå Devon Williams med 8. Främst för Luleå Corban Collins 11 och Tim Kearney 9.
Skillnade mellan lagen i skytt: Luleå 59 procent träff, Umeå 41 procent träff. I returtagning lika 16-16.

Tredje perioden igång. Daniel Eliasson drar i två treor för Umeå. Luleå provar en press, men det går sisådär mot kvicke DeAndre Mathieu. Luleå fortsätter att skjuta med hög procent. 63-52 är läget nära mitten av Q3. Nilsson lägger i nya poäng och uttrycker sedan något som domarna inte gillar, teknisk foul. Umeå tar sig närmare till 66-60 efter cirka sex och en halv minut i Q3. Det gillar inte BC-coachen som tar timeout. Gästerna som närmast vid 70-67.
Tredje perioden: 23-31.
Ställningen inför sista: Luleå-Umeå 75-69
André Nilsson har 11 av 11 på sina skott skott och 11 returer.

I sista perioden fortsätter Umeå att haka på. Med 6:11 kvar är det gästernas timeout och ställningen 83-79.
Saleman gör trea och sedan tvåa, 85-84 med 4:44 kvar. Luleås Daniel Alexander utfoulad. Tim Kearny lämnas ensam på trepoängslinjen och han sätter den. 88-86 med 3:22 kvar.
Saleman sänker en trea. 88-89. Umeå i ledning. I alla fall till nästa anfall för Luleå. Tvåa där. Och sedan ny trea Kearney. 93-89. Mindre än två minuter kvar nu. Umeå har lagfoul, det blir ett kast i 94-89. Daniel Eliasson träffar en trea. 94-92. Tid kvar är 1:29.  Timeout Luleå.
Corban Collins sänker en tuff trea. 97-92 Luleå vinner sedan boll på bra försvar av Collins. Nya hemmapoäng. Tvåa Collins. (Påminner lite om det ansvar som Brandon Rozzell tog i fjol).
50 sek kvar: 99-92. Timeout Umeå. Gästerna gör två poäng till. Men Collins show fortsätter. Han gör nya poäng och får bonuskast. Sista sekvensen i matchen blir att Collins håller bollen tiden ut.
Fjärde perioden: Luleå-Umeå 27-25.
Matchen slut: BC Luleå-Umeå BSKT 102-94

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>