Umeå laddar i mäktig arena

A3 Basket Umeå har landat väl i Ekaterinburg, Ryssland, och genomförde på sen söndagseftermiddag sitt första träningspass (bilden) i mäktiga UMMC Arena.
– Det är en häftig anläggning och våra värdar här är väldigt tillmötesgående, allt funkar perfekt med boende, träningstider, med mera, säger coach Janne Enjebo.

I Umeå-laget är alla  spelare på plats friska.
– Allt är bra med laget, vi har elva spelare här då Moa (Dellbro) åkte hem efter vårt Italien-äventyr. Nu har vi tränat ett pass, känt på golvet och korgarna. Vi har kört igenom lite fler saker i hur vi kan springa anfallsmässigt. Vi är så sakteliga på rätt väg med att alla ska hitta varann, det syns tydligt när vi tränar.

Bloggen kan skjuta in en italiensk notering. Reyer Venezia, som Umeå mötte två gånger förra veckan, mötte denna helg Familia Schio (regerande italienska mästare)  i final i ”Torneo Citta di Schio” och Venedig-laget vann med 59-52.

På måndagen, klockan 16:00 svensk tid, spelar A3 Basket Umeå semifinal i UMMC Cup mot Europa-ettan UMMC Ekaterinburg.
– Det ska bli jäkligt spännande fast det kommer att bli otroligt tufft bara att hänga med. Vi går in för att någorlunda försöka hålla oss till vårt eget sätt att spela, men kanske vi lite grand får rätta in oss i ledet, säger Janne Enjebo.

Härom dagen spelade UMMC en träningsmatch mot Nadezdha Orenburg och det blev en kross med över 30 poängs skillnad…
– Vi vet inte förrän under måndagen exakt vilka spelare UMMC ställer upp med, men definitivt har de ”ryska landslaget” på plats, säger Umeå-coachen.

En intressant sak i sammanhanget är att Orenburg ska kvala till EuroLeague, det i kamp med turkiska Cukorova. Förloraren det i EuroLeague-kvalet tidigt i oktober hamnar i A3 Baskets grupp i EuroCup.
– Orenburg bor på samma hotell som vi här i Ekaterinburg och de har börjat fråga om resor till Umeå, vi får se hur det blir framöver, säger Janne Enjebo.

I den andra semifinalen i UMMC Cup ställs Orenburg mot ungerska Sopron – med svenska stjärnan Amanda Zahui som nyförvärv.

Cupens final och bronsmatch avgörs under onsdagen.
Samtliga matcher kommer att livesändas via Youtube.

Här länken till Umeås semifinal mot UMMC måndag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.