Silly: Nyförvärvet spelklar?

Wetterbygden Stars skrällvann ligapremiären borta mot BC Luleå. Då hade den fräcka nykomlingen inte fullt manskap – utan hade fortfarande jobb kvar på silly season. Nu hoppas Wetterbygden på att hinna få nyförvärvade amerikanen Raheem Johnson spelklar till hemmapremiären mot Jämtland Basket nu på lördag den 29 september.

Raheem Johnson, som ska vara på plats i Huskvarna i kväll måndag, ska bidra i spelet nära korgarna.
– Man försöker naturligtvis alltid göra en så noga research som möjligt när det gäller nya spelare och för oss har det denna gång varit extra angeläget med tanke på vilken situation vi befinner oss i efter Logan McLane. Man kan aldrig vara riktigt säker men alla referenser vi tagit in pekar på att Raheem Johnson är den spelare vi söker för att kunna stärka upp spelet under respektive korg, säger sportchefen Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

27-årige powerforwarden Raheem Johnson, 206 centimeter, kommer närmast från Michelin Etha Engomis på Cypern där han förra säsongen snittade 11 poäng och sju returer per match.  2016/2017 gick han ut college och spelet med Buffalo (NCAA) gav då speltid på knappt 10 min/match och avrundat 3 poäng + 3 returer.

Dennis Aulander kör hårt i frågan om vilken typ av spelare klubben vill ha och inte ha.
– Minst lika viktigt har det varit för oss att försöka hitta rätt sorts karaktär. I Wetterbygden Basketball räcker det inte med att bara vara en duktig basketspelare, det spelar ingen roll om du är självaste LeBron James – du kommer inte att spela med oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.