Kom hem helskinnade

Gränskollen på utresan från Vitryssland tog ”bara en timme” och A3 Basket  hade en okej resedag hem till Umeå under måndagen.

- Vi kom hem helskinnade. Tre matcher på tre dagar känns förstås lite här och där, men ingen är skadad och alla som var med i helgen är tillgängliga, säger coach Janne Enjebo inför onsdagens hemmapremiär i svenska ligan då Wetterbygden Sparks gästar.

Hur var tisdagens träningspass. Bara lugnt?
- Nä, vi hade två timmar träning, en timme anfall och 50 minuter försvar. Spelarna tryckte på bra och blev svettiga, det känns bra. Matchdagen har vi en lätt genomgång och kör lite skott och sånt på träningen.

Hollie Mershon var inte med i EWBL efter känning i ett knä. Läget med henne?
- Hon är med på träningen onsdag förmiddag och känner efter. Vi vet ännu inte riktigt vad det är, kan vara en inflammation eller något efter tidigare ingrepp i knät. Även om hon är ombytt onsdag så tror jag inte hon kommer att spela något då. Hollie kan behöva träna mera, efter torsdag, fredag, lördag, så kan hon spela hemma mot Uppsala på söndag om allt känns okej.

Nykomlingen Wetterbygden i er hemmapremiär. Hur ser du på det?
- Man ska inte ta så hårt på att det blev stora siffror när de i premiären föll mot Luleå.  Det var Wetterbygdens första ligamatch och Luleå gjorde ett bra jobb med sitt spel, de har sedan vunnit stort sina matcher även i EWBL. Vi ska fokusera på att dra upp tempot och göra bra 40 minuter på hemmaplan. Det blir ingen underskattning, Lollo Halvarsson kan göra bra ifrån sig och de har fler spelare med rutin. Sedan får vi se om deras nya amerikanska är med,

Sparkade A3-centern Lisa Koop har nu lämnat Umeå och åkt hem. Klubbdirektör Lotta Enjebo svarar på fråga om ersättare: ”Det får ta sin tid”.
Mer läsning: A3 Basket: ”Vi ska tänka till”

Matchguiden, Svenska Basketligan dam
A3 Basket Umeå–Wetterbygden Sparks
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.00 onsdag.

No­te­ra att…
… Wetterbygden har i dagarna värvat nya amerikanska guarden Stephanie Gardner. Klubben hoppas få henne spelklar till mötet med Umeå.
…  A3 Basket har samma trupp som vann tre raka matcher i Europaligan EWBL senaste veckoslutet.
…  A3 Basket bjuder på fri entré vid denna hemmapremiär.
… Wetterbygden har till den här säsongen värvat Sofia Hägg från Luleå, samt duon Rakel Gyberg och Cajsa Uhrström från Norrköping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>