Ny amerikanska in

I morgon onsdag spelar A3 Basket Umeå hemmapremiär. En fråga inför matchen är om gästande Wetterbygden Sparks då har sin nya amerikanska spelklar?

Wetterbygden sade tack och adjöss till Hannah Green och har nu lockat in Stephanie Gardner, 26-årig guard på 170 centimeter. Hon har hunnit med spel runt om i Europa, Rumänien, Grekland, Serbien och senast förra säsongen i Litauen där hon för Suduva snittade 12,6 poäng, 2 returer och 4 assists. Hon tog många avslut under sina 29 min/match och skottprocenten från govlet var 44% (på treorna 34%). från strafflinjen fina 90 procent.

– Efter att det stod klart att Hannah Green inte längre skulle stanna hos oss så har vi vänt och vridit på alla möjligheter gällande vilken typ av spelare vi skulle ersätta Hannah med. Nu landade vi i att det var på pointguardsidan vi ville stärka upp och att få in en etablerad och rutinerad spelare som Stephanie Gardner i detta skede av säsongen känns naturligtvis bra. Vi hoppas att Stephanies inträde ska ge laget energi och bidra till att vi nu förfogar över ytterligare ett, förutom de vi redan har, hot i laguppställningen, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander.

Wetterbygden hoppas att alla papper inklusive Migrationsverkets klartecken ska vara i hamn till onsdagskvällens match i Umeå.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>