Umeå nästa för Luleå

BC Luleå hade förstås ingen chans att hämta igen ett gigantiskt underläge efter första matchen mot turkiska Istanbul i Europe Cup-kvalet. Men hemmaseger med fem pinnar 78-73 (totalt Istanbul vidare med 160-28).

– Även om Istanbul hade ett resultat att spela på så finns det ingen som tycker att det är roligt att förlora basketmatcher. Vi väljer att räkna det här som en riktigt, riktigt bra vinst för oss, säger Luleås coach Peter Öqvist till Norrbottens Media.

En BC-spelare som klev fram med 26 poäng var guarden Corban Collins – som alltså gjorde verklighet av sitt besked att han skulle skjuta sig ur ”svackan”.

På fredag har Luleå nästa hemmamatch – då mot Umeå BSKT.

Inför den drabbningen har det spekulerats en del om Omar Krayems eventuella comeback i Umeå-tröjan. Bloggen har i skrivande stund inga som helst klara besked i den frågan. Om det blir av och i så fall när. Tidigare har den klubblöse ”trollgubben”, som tränat i Umeå några veckor, sagt att ”man vet aldrig vad som händer” och en dialog med klubben finns såklart. Vi har en klassisk ”cliffhanger”.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>