Matchdag Umeå-Köping

I tisdagens hemmamatch mot Köping Stars får Umeå BSKT fullt lag igen med Omar Krayem intill DeAndre Mathieu på bakplan.

– Vi får in en till bollbehandlare på banan och en till målgörare. Han kommer rakt av gå in och ta Josh roll som comboguard, men självklart kommer vi använda Omar med boll så mycket som möjligt där han är bra. Däremot vill vi inte att det ska bli en allt för stor förändring av spelet för lagets skull. Men jag tror med all Omars rutin och att han faktiskt har varit med laget i över en månad, så kommer han att passa bra in i det vi gör,  säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

– DeAndres roll blir oförändrad, men det kommer hjälpa honom att spela med en scorer/playmaker bredvid honom, precis som vi tänkte när vi byggde laget.

Matchguide SBL herr
Umeå BSKT–Köping stars
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18.04 tisdag.

Tränarsnack
– Köping är ett solitt och välcoachat lag, sätter de sina skott utifrån så kan de vinna mot vilket lag som helst. Jag vill tro att vi har ett mer rutinerat lag, men det finns inga enkla matcher denna säsong för något lag, säger Umeås Jesper Gustavsson.

No­te­ra att…
… Efter fyra spelade omgångar av 36 är Umeå utan seger. Nykomlingen Köping har två vinster – dels mot Luleå och senast efter övertid mot Uppsala.
… Umeå har fotskadade Josh Greene vid sidan av.
… Köping saknar fotskadade Ronnie Boggs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.