En vardagsmix

Inget svenskt ligaspel förrän i morgon kväll fredag. Men basketbollar och nyheter studsar lite här och var.

BC Luleås Brice Massamba får vila ytterligare en tid för den hjärnskakning han åkte på i Europa-spelet mot Istanbul förra veckan.

Telge Baskets Teodora Turudic har fått kallelse till samling med Serbiens A-landslag.

Enligt uppgifter i bland annat media i Bosnien är Vedran Bosnic, som nyligen fick lämna svenska landslagsjobbet, högaktuell som ny förbundskapten för Bosnien-Hercegovina.

Amerikanska guarden Taylor Wurtz  som tidigare spelat i Östersund och Telge har snabbt anpassat sig till franska ligan. När hennes Lattes Montpellier besegrade Flammes Carolo med 77-60 svarade Wurtz för 16 poäng och 7 returer.

Den tidigare Udominate-spelaren Stefanie Yderström, numera i Etzella, Luxemburg, får ny klubbkompis – in i Etzella kommer Brandy Montgomery, senast i Visby.

Superspeediga WNBA-meriterade Brianna Kiesel som spelade med Udominate förra säsongen, finns nu i Polen och klubben AZS-UMCS Lublin, där hon som lagkompis har Dajana Butulija (tidigare bl.a Luleå och Uppsala). Inte något förväntat topplag i Polen och det har blivit en seger på tre första ligaomgångarna. Brianna Kiesel har spelat två matcher och på det snittat 18,5 poäng, 6 returer och 4,5 assists.

Även Ana-Marija Begic gick från Umeå till polska ligan och Energa Torun som i går kväll körde över Widzew med 83-48. Kroatiska landslagsforwarden Begic fick 17 minuter på golvet, facit 3 poäng, 3 returer, 3 assists.

I  Keltern i tyska ligan spelar nu de tidigare Udominate-spelarna Mante Kvederaviciute och Lina Pikciute. I går onsdag blev det torsk 57-69 mot Goettingen. Sex poäng för Mante och fyra poäng av Lina. Keltern som vann ligatiteln i våras har i höst inlett med två segrar/två förluster.

Gigi Mazionyte lämnade Umeå och spelar nu i Gernika, Spanien. I går kväll fick hon nöja sig med tolv minuters speltid (2 poäng + 5 returer) när Gernika tog andra raka i säsongsupptakten, 69-66 mot Valencia.

En intressant övergång noteras gällande tyska bundesliga i volleyboll. Wiesbaden har kontrakterat Jennifer Hamson, ja just det stora basketcentern som tog SM-guld med Luleå och sedan försökte ta plats i Womens NBA. Den stora amerikanskan spelade volleyboll parallellt med basket i sin ungdom och gör nu ett försök som volleybollproffs. Bundesligan i volleyboll startar den 31 oktober.
”Min kärlek till volleyboll har aldrig gått och jag har jobbat hårt för en framgångsrik start i denna stora sport. Jag är mycket glad och tacksam för att jag får chansen att i VC Wiesbaden bevisa detta ”, säger Hamson till volleybollklubbens hemsida. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.