Eftersnack A3 och BSKT

A3 Basket Umeå borta mot Mark Basket. Stundtals en ganska trist historia innan A3 trampade på gasen i tredje perioden med en vinnande run på 17-0. Sammantaget 97-65.

– En ganska typisk match med ett mönster som upprepas på bortaplan. Vi vet att vi måste vinna, men får inte tro att Mark skänker bort matchen bara för att vi är storfavoriter.  Inte den bästa prestationen då det blev en del dåliga beslut, Det är svårt att allt ska bli 100 procent bra, men på det stora hela är blev det okej och vi åkte inte på några skador, säger Umeås coach Janne Enjebo.

Bland det som inte var på topp i anfall var bolldelningen i första halvan av matchen, drygt.
– Tiffany (Brown) och Tayler (Mingo) kan slå sin spelare, men behöver inte också slå hjälpförsvaret och ytterligare två-tre spelare. Men offensivt var det totalt sett bra. Jag tycker det var mer bekymmer försvarsmässigt där vi spelade alldeles för långt ifrån. Vi borde kunna hålla Mark på runt 50 poäng.

Mer läsning: Ledde Umeå till klar seger

x x x x x

Umeå BSKT borta mot Södertälje Kings. Stundtals väl mycket gåvor till obesegrade hemmalaget som vann med 86-75.
– Vi har en bra grupp och kan spela bra, men vi kan inte slänga bort 21 bollar då går det inte att vinna. Turnovers och lättvindiga offensiva returer ger Kings 44 poäng, mer än hälften av deras poäng, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Inga som helst bortförklaringar – men ändå en synpunkt på regeltolkningarna i matchen.
– Vi gjorde det här mot oss själva. Offensivt är vi inte bra. Defensivt haglade det foul, det är svårt att hitta rytm för båda lagen. Frustration på båda sidor när ingen riktigt vet på vilken nivå man får spela, säger Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Umeå kom inte upp ur gropen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.