Klart: Nye förbundskaptenen

Det blir en spanjor som tar över uppdraget som förbundskapten för det svenska herrlandslaget.

43-årige Hugo Lopez (bilden) blir den som ska leda Sverige till EM-slutspel.

– Hugo har erfarenhet från högsta nivå från flera delar av världen, kommer högt rekommenderad och har en personlighet vi tror passar bra in, säger Svenska Basketbollförbundets landslagschef Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

– Jag behövde inte mycket betänketid när Fredrik Joulamo ringde. Sverige har ett mycket bra lag med spelare som är väldigt respekterade internationellt, självklart hade jag redan bra koll på dem som har varit i Spanien i flera år, men har nu hunnit se många matcher och hur laget har spelat. Det är en ära för mig och jag vill sätta igång så snart som möjligt, säger Hugo Lopez.

Lopez har på sitt cv ett antal år (2005-2011) som assisterande coach i Real Madrid. de tre senaste åren har han varit headcoach i tre olika klubbar i tre olika länder;  Fuenlabrada (Spanien), Hallifax Hurricane (Kanada) och senast Rec do Libolo (Angola).

När det gäller EM-kvalet – med sikte på slutspel 2021 – så handlar det i nuläget om förkval där Sveriges förlust mot Danmark blev Vedran Bosnics sista match som förbundskapten.
Första matchen för nya förbundskaptenen Lopez blir Sverige-Vitryssland den 29 november i Fyrishov, Uppsala.
Torsdag den 21 februari spelas Sverige-Danmark – en match som arrangeras i Baltiska hallen i Malmö.
Söndag 24 februari avslutas förkvalet med Vitryssland-Sverige.

Vinnaren i trelagsgruppen går direkt vidare till nästa kvalomgång medan tvåan och trean får försöka återkvala i augusti.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.