Jackpot på 217 cm

Efter att Will Magarity lämnat Södertälje Kings hade man kunnat tänka sig att en arbetslös landslagsmeriterad svenske center skulle kunnat bli aktuell.  Men när 217 cm långe Carl Engström kommer tillbaka till svenska ligan så är det i nykomlingen Wetterbygden Stars tröja. Huskvarna-klubben har Waly Niang knäskadad och nu har jakten på en ersättare lyckats.

– Innan första matchen i SBL så sa jag att det gäller att ha tur för att härda ut i en tuff serie som SBL innebär. Ingen kan väl anklaga oss för att ha haft speciellt mycket tur inledningsvis med tanke på den skade- och sjukdomsbild vi fortfarande har hängandes över oss. Med det i åtanke känns ju den här lösningen med Carl som jackpot på alla sätt och vis, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander till klubbens hemsida.

Carl Engström skulle den här säsongen ha spelat i Saudiarabien – men klubben upplöstes och det bidde inget alls med det. Nu har han skrivit på ett korttidskontrakt med Wetterbygden fram till sista december och kan matcha sig i form i väntan på nya anbud.

– Det är egentligen ganska enkelt: jag behövde hitta ett ställe där jag ges chansen att få både träna och spela och Wetterbygden var i behov av en stor kropp. Jag kände relativt omgående efter första kontakten att jag skulle kunna passa in här, speciellt efter att ha pratat med headcoach Boris Balibrea. Wetterbygden Stars har under sina första sju matcher i SBL visat att man både vill och kan vara med och fightas med alla lag och jag ser fram emot att hjälpa laget och indirekt mig själv eftersom mitt mål fortfarande är att komma ut och spela i de stora ligorna, säger Carl Engström.

I svenska ligan har centern tidigare spelat för Malbas, Södertälje och Uppsala. Han har vidare spelat i Spanien, Litauen och Estland.

27-åringen ska göra debut för Wetterbygden på lördag inför sin nya hemmapublik i match mot Norrköping Dolphins.

Nu på tisdag den 30 oktober gästar förstärkta Wetterbygden Umeå för match mot BSKT.

x x x x x

Mera liganytt i korthet:

Norrköping Dolphins plockar in 17-årige guarden Ludvig Worge i ligatruppen.

Tom Lidén som avslutade karriären efter tiden i BC Luleå har enligt NSD tackat nej till comebackfråga från Södertälje Kings.

Tommy Nordin – som kom till Umeå från Östersund och fick chans i ligatruppen – har slutat att träna basket med Umeå BSKT.
– Han är kvar i Umeå men ska fokusera på plugg och jobb. Vi får se i framtiden, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

x x x x x

Skadesmäll inför EuroCup

Makedonska landslagsspelaren Nena Trajchevska har en fraktur i handen och blir borta en period, preliminärt tre veckor. Tungt för Telge Basket som denna onsdag går in i damernas Fiba EuroCup med bortastart mot Spartak Moskva.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.